Abdulah Skaka – novi gradonačelnik Grada Sarajeva

Grad Sarajevo je danas dobio svog 38 gradonačelnika. To je Abdulah Skaka (SDA) iz reda bošnjačkog naroda, kojeg su gradski vijećnici izabrali na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

IMG_2562

Novoizabrani gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako mu je velika čast i privilegija što je izabran na ovu funkciju te se zahvalio vijećnicima koji su mu ukazali povjerenje. Velika je obaveza i odgovornost biti na čelu glavnog grada BiH. „Trudit ću se da svojim radom i zalaganjem budem pravi predstavnik Grada Sarajeva i da doslovno predstavljam građane Sarajeva i Sarajlije”, rekao je Skaka nakon izbora.

Zamjenici gradonačelnika su Ivica Šarić (SDA) iz reda hrvatskog naroda i Milan Trivić (SBB) iz reda srpskog naroda.

IMG_2578

Novi predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva je Igor Gavrić iz Saveza za bolju budućnost (SBB), dok su zamjenice predsjedavajućeg Edina Gabela (SDA) i Mira Jurić (USD).

Konkurs za dodjelu stipendija iz sredstava Budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu

Gradonačelnik Grada Sarajeva raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija iz sredstava Budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu, kojeg možete pogledati na linku:  http://sarajevo.ba/category/javni-pozivi/.

Stipendije Grada Sarajeva dodjeljuju se za školsku 2016/2017 godinu, a sredstava za realizaciju su obezbijeđena u Budžetu Grada Sarajeva za 2017. godinu, u iznosu od 74.700,00 KM.

Visina mjesečne stipendije iznosi 100,00 KM po učeniku, za školsku 2016/2017 godinu (9 mjeseci).

Konkurs je objavljen na službenoj web – stranici Grada Sarajeva, a prijave se podnose u roku od 15 dana, od dana objavljivanja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj službi za obrazovanje, kulturu i sport, kontakt telefon: 033/443-152.