Ambasadorica NR Kine gradonačelniku Skaki čestitala na imenovanju

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je u Vijećnici primio ambasadoricu Narodne Republike Kine Chen Bo, koja mu je čestitala na imenovanju.

Ambasadorica Bo je Abdulahu Skaki uručila čestitku Wang Dongfenga, gradonačelnika Grada Tjencina s kojim je Sarajevo u pobratimskim vezama od 1981. godine.

101515

Ovom prilikom, ambasadorica je pozvala gradonačelnika Sarajeva da učestvuje na Samitu gradonačelnika Kine i gradova zemalja srednje i istočne Evrope, koji će se održati 7. i 8. juna ove godine u kineskom gradu Ningbo.

Sudionici današnjeg prijema ocijenili su da je potrebno u narednom periodu intenzivirati međusobnu saradnju u oblasti kulture i privrede.

Gradonačelnik Skaka upriličio prijem za ambasadoricu Švicarske i donatora Offermanna

Ambasadorica Švicarske Konfederacije u BiH NJ.E. Andreu Rauber Saxer posjetila je danas gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku u Vijećnici, kako bi mu čestitala na imenovanju.

Gradonačelnik Skaka i ambasadorica Rauber Saxer složili su se da je dosadašnja saradnja između Grada Sarajeva i Ambasade Švicarske Konfederacije bila izrazito uspješna, te su izrazili nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Tokom prijema razgovaralo se o izmještanju donirane žičare iz švicarskog grada Grächena, koja je smještena u bazi EUFOR-a u Butmiru. Gradonačelnik Skaka naglasio je da će uložiti dodatni napor kako bi se što prije pronašlo adekvatno rješenje.

101567

Današnjem prijemu prisustvovao je i donator dr. Edmond Offermann koji je izrazio zadovoljstvo skorim početkom izgradnje nove trebevićke žičare.