KUD-ovi iz Sarajeva i Zagreba na Večeri hrvatskog folklora

Večer hrvatskog folkora održat će se u petak 10.03.2017. godine u Domu mladih Skenderija s početkom u 19.30 sati u sklopu projekta „Hrvati izvan domovine“.

Koncert se održava po drugi put zaredom, a učestvovat će kulturno-umjetnička društva iz Zagreba: „Prigorec“  i „Laz“, te sarajevski KUD „Gajret“.

Pokrovitelji projekta i ove godine su Grad Sarajevo, Grad Zagreb, te Hrvatska matica iseljenika.

Molimo da Vaš novinar i snimatelj/fotograf zabilježe ovaj događaj, te da putem Vaše medijske kuće pozovete sve zainteresirane na ovaj koncert foklora, koji će u 60 minuta kroz igru, ples, muziku prezentirati ljepotu i bogatstvo tradicije i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan!

 

Ambasador Palestine sa gradonačelnikom Skakom razgovarao o organizaciji izložbe slika palestinskih likovnih umjetnika u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je prijem za ambasadora Palestine u BiH NJ.E. Rezeqa Namoora i prvog savjetnika Ambasade Mohammeda Hammada. Sagovornici su se osvrnuli na dugogodišnje prijateljstvo i dosadašnju uspješnu saradnju između Bosne i Hercegovine i Palestine, te istakli da postoji veliko međusobno razumijevanje obzirom na sličnost između te dvije države.

101539

Ambasador Namoor je upoznao gradonačelnika Sarajeva s trenutno teškom situacijom u Palestini kroz koju prolazi palestinski narod.

Obje strane izrazile su spremnost za unapređenje saradnje u različitim oblastima kroz određene projekte, pri čemu je ambasador Namoor predložio da se u skoroj budućnosti u Sarajevu i nekim drugim bh. gradovima održi izložba slika svjetski poznatih likovnih umjetnika iz Palestine.