Gradonačelnik Abdulah Skaka upriličio prijem za ambasadora Austrije u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas ambasadora Republike Austrije u BiH, Nj. E. Martina Pammera, koji mu je čestitao na imenovanju. Tokom susreta razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji Sarajeva i austrijskih gradova, kao i o planovima za budućnost.

Ambasador Pammer je predložio da Ambasada Austrije po prvi put organizuje Bečki val u Sarajevu, tačnije u Vijećnici, jednom od najljepših i najreprezentativnijih objekata iz austrougarskog perioda u Bosni i Hercegovini.

101549

„Kroz kulturna dešavanja želimo učestvovati u poboljšanju imidža Sarajeva“, istakao je ambasador, te izrazio želju da Bečki bal, koji bi okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, postane tradicionalna manifestacija u glavnom gradu BiH.

Gradonačelnik Skaka pozdravio je spremnost Ambasade Austrije da organizuje jedan ovakav vrhunski društveni događaj, posebno što se Austrija smatra zemljom balova.

Javni uvid i Javna tribina o Izmjenama i dopunama regulacionih planova koje se odnose na trasu Trebevićke žičare

Molimo da putem Vaše medijske kuće obavijestite građane da će u periodu od 17. do 22. marta, u ulaznom holu Općine Stari Grad, moći obaviti javni uvid o temi „Izmjena i dopuna regulacionih planova koje se odnose na trasu Trebevićke žičare“: RP „Lijeva obala Miljacke-Bistrik“, RP „Hrid“, RP „Mahmutovac“ i RP „Jarčedoli“.

U srijedu 22. marta s početkom u 14.00 sati, u Velikoj sali Općine Stari Grad, održat će se Javna tribina o navedenoj temi.