Gradonačelnik Skaka prisustvovao otvaranju novih prostorija TIKA-e

Svečanom otvaranju novih prostorija Turske agencije za međunarodnu saradnju i kordinaciju (TIKA) u Sarajevu prisustvovao je danas i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je čestitao i zahvalio se što je u posljednje 22 godine, na području Bosne i Hercegovine, realizovala više od 800 projekata u različitim oblastima.

tika 2

Nakon presjecanja vrpce, gradonačelnik Skaka je zajedno sa zamjenikom premijera Republike Turske Veysijem Kaynakom, obišao nove prostorije TIKA-e.

tika 3

Ceremoniji su također prisustvovali i zastupnik turskog parlamenta Burse Hakan Cavusoglu, ambasador Turske u BiH NJ.E. Haldun Koc, zamjenik predsjednika TIKA-e Birol Cetin, direktor TIKA-e za Balkan i Jugoistočnu Evropu Mahmut Cevik, koordinator TIKA za Sarajevo Omer Faruk Alimci, te mnogobrojni gosti.

Dogradonačelnik Trivić primio predstavnike Saveza Evanđeoskih crkava Švicarske

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić primio je danas predsjednika Saveza Evanđeoskih crkava (SEK/FEPS) Švicarske, velečasnog dr. Gottfrieda Lochera i sekretara Švicarskog vijeća religija, velečasnog dr. Abela Manoukiana.

Velečasni Locher je kazao da su u posjeti Sarajevu na poziv reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića s kojim su se susreli prilikom njegove posjete Švicarskoj u maju prošle godine.  „Želja nam je da nastavimo razgovore o jačanju saradnje između muslimana i hrišćana kroz buduće partnerske veze Švicarske protestantske evangelističke zajednice sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini“, kazao je velečasni dr. Locher.

Dogradonačelnik Trivić i velečasni dr. Locher u prijateljskom razgovoru dotakli su se više tema, te istakli da svaka inicijativa koja vodi ka međusobnom razumijevanju, povjerenju i dijalogu, nužnost je današnjeg društva. „Suživot je viševjekovna tradicija grada Sarajeva i ta vrijednost je važna za Evropu“, istaknuo je Trivić, zamjenik gradonačelnika.