Susret gradonačelnika Skake i savjetnika predsjednika R Turske Yalcina Topcua

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jučer se u Predsjedničkoj palati u Ankari sastao sa savjetnikom predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana,  Yalcınom Topcuom. Održati i unaprijediti dobre odnose između Turske i Bosne i Hercegovine bile su glavne teme sastanaka.

predsjednička palata ankara

 

Gradonačelnik Skaka kazao je da Bosna i Hercegovina cijeni sve ono što je Turska uradila u BiH, naglasivši da je partnerski odnos između dvije zemlje ono na čemu treba insistirati, posebno u oblasti privrede.

“U posljednjih nekoliko godina stvoreni su uvjeti za saradnju sa Turskim kompanijama, što je i s obzirom na tržište Turske, itekako važno za privredni zamah naše zemlje“, istakao je Skaka.

predsjednička palata 3

Savjetnik Topcu osvrnuo se na posjete predsjednika Erdogana posebno Kini i Americi pri čemu je naglasio da to nije važno samo za Tursku nego za mnoge zemlje među kojima je svakako i Bosna i Hercegovina.

“Geostrateški i politički položaj Turske važan je za zemlje Balkana, Afrike i Srednjeg Istoka s obzirom da je Turska zagovornik politike pomirenja, slobode, pravde u ime svih ovih zemalja”, rekao je Topcu.