Čelnici Grada prisustvovali ramazanskom koncertu Sarajevske filharmonije u Mostaru

U organizaciji Muftijstva i Medžlisa Islamske zajednice, Sarajevska filharmonija pod rukovodstvom dirigentice Samre Gulamović, održala je večeras u Domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru ramazanski koncert. Ovom koncertu su prisustvovale mnogobrojne političke i javne ličnosti naše zemlje. U ime Grada Sarajeva koncertu je prisustvovao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, njegov zamjenik Ivica Šarić i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.

raMAZANSKI KONCERT 1

„Ramazan je raskošni festival duhovnosti i kulture. U našoj tradiciji oduvijek je to bilo posebno vrijeme koje je oplemenjivalo i vjeru i kulturu, oplemenjivalo život u cjelini. Ramazan je vrelo inspiracije, nepresušna rijeka dobra, poziv  je to za povratak iskonu, vrijednostima koje život čini smislenim i potpunim”, kazao je otvarajući koncert mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, te istakao kako je mjesec ramazan prilika za međusobnu suradnju i traženje mira sa sobom, s Bogom, drugim ljudima i prirodnom koja nas okružuje.

RAMAZANSKI KONCERT 4

U programu su izvedena Bizetova, Brahmsova, Mozartova, Smailovićeva, Horozovićeva klasična djela, glazbene dionice iz opere Hasanaginica i filma “Pod zastavom Muhameda”, numere Akšam geldi, a nastupili su i vokalni solisti Adema Pljevljak, Leonardo Šarić i Eldin Huseinbegović.

Dogradonačelnik Sarajeva Trivić posjetit će Mašinski fakultet u Sarajevu povodom opremanja vozila na električni pogon

U četvrtak, 25.05.2017. godine u 10.00 sati, bit će upriličena posjeta dogradonačelnika Sarajeva Milana Trivića Mašinskom fakultetu u Sarajevu.

Povod posjete opremanje električnog vozila koje je Katedra za motore i vozila ovog fakulteta dobila od firme Wolksvagen Sarajevo.

Ova katedra posjeduje nekoliko predmeta koji se pokreću na nekonvencionalni pogon i električna vozila. U posljednje dvije godine razvili su električni karting, te napravili električno biciklo.  U skladu sa modernim trendovima, Mašinski fakultet u Sarajevu nastoji doprinijeti smanjenju zagađenja zraka.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu obavijeste javnost.

Sutra potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci Grada Sarajeva javnim kuhinjama

U srijedu (sutra), 24.05.2017. godine u 11.30 sati, u Vijećnici gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potpisat će ugovore o finansijskoj podršci Grada Sarajeva javnim kuhinjama Crvenog križa Kantona Sarajevo, Udruženja humanitarno-pastoralne organizacije „Caritas Vrhbosanske nadbiskupije“, Udruženja humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Udruženja humanitarne organizacije „Merhamet“ – Muslimansko dobrotvorno društvo, Narodne kuhinje „Stari Grad”Srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor”.

 

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu obavijeste javnost.

 

U sarajevskoj Vijećnici svečano najavljeno otvaranje Swissôtela

„Jedan od glavnih ciljeva gradske administracije je razvoj turizma. Zasigurno će to biti jedna od najbrže rastućih grana u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom projektu i koji su došli“, kazao je gradonačelnik Abdulah Skaka na danas održanoj press konferenciji u Vijećnici povodom predstavljanja Swissôtela kojeg u Sarajevu otvara Al Shiddi Group u saradnji sa jednom od najvećih hotelskih kompanija na svijetu AccorHotels.

Al Shiddi 101668

Vlasnik Al-Shiddi Group Sulaiman Al-Shiddi kazao je da izgradnjom ovog hotela Sarajevo biti još privlačnije i ljepše mnogobrojnim turistima i gostima iz cijelog svijeta. „S novim brendom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati BiH kao destinaciju posebnog, očaravajućeg i luksuznog turizma“, kazao je Al-Shiddi.

Na konferenciji je istaknuto da je Swissotel globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji će otvaranjem u SCC-a BiH pozicionirati kao novu elitnu turističku destinaciju.

Al Shiddi 101669

Viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels Francois Baudin izjavio je da ulazak na tržište BiH predstavlja uzbudljiv dodatak njihovom brendu.

Al Shiddi 101671

„Mi naš brend želimo dodatno razvijati kroz mrežu hotela na Balkanu i u istočnoj Evropi. Uvjeren sam da će kvalitet naših usluga i jedinstven doživljaj koji nudimo u našim hotelima biti prepoznat od svih građana ove zemlje“, kazao je Baudin.

Al Shiddi 101670