Gradonačelnik Skaka i ambasadorica Švicarske Konfederacije u BiH razgovarali o nastavku uspješne saradnje

Ambasadorica Švicarske Konfederacije u BiH NJ.E. Andreu Rauber Saxer posjetila je danas gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku u Vijećnici, gdje su razgovarali o nastavku vrlo uspješne saradnje, posebno u oblasti upravljanja i reciklaže otpada.

Gradonačelnik Skaka upoznao je ambasadoricu sa rezultatima službene posjete Cirihu tokom koje se razgovaralo o konkretiziranju saradnje dva grada u oblasti urbanog razvoja.

Ambasadorica Rauber Saxer pozvala je gradonačelnika Skaku na koncert kojeg će ova ambasada organizovati u augustu u našem gradu povodom obilježavanja 25 godina bilateralne saradnje između Bosne i Hercegovine i Švicarske Konfederacije.

Ambasadorica Indonezije u BiH u posjeti gradonačelniku Skaki

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas ambasadoricu Indonezije za BiH NJ E. Ameliju Achmad Yani, s kojom je razgovarao o uspostavljanju snažnijih odnosa i saradnje između Bosne i Hercegovine i Indonezije, te njihovih glavnih gradova Sarajeva i Džakarte .

indonezija 2

„Posebno bi nam bilo drago da možemo sarađivati i razvijati dobre odnose na polju turizma“, istakao je gradonačelnik.

Ambasadorica Achmad Yani zahvalila je gradonačelniku na dobrodošlici i prijemu, te ga pozvala da bude gost na najvećem trgovinskom sajmu TRADE EXPO 2017., koji će se održati u oktobru ove godine u Indoneziji.

Gradonačelnik Abdulah Skaka primio predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ)

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je jučer Carmela Agiusa, predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), koji boravi u našem gradu povodom održavanja Konferencije pod nazivom „Dijalozi o naslijeđu MKSJ“ od 22. do 24. juna.

MKSJ 2

Tom prilikom gradonačelnik Skaka je upoznao predsjednika Agiusa sa aktivnostima koje Grad Sarajevo trenutno vodi u cilju uspostavljanja Informativnog centra Sarajevo, na osnovu potpisanog Memoranduma u novembru prošle godine.

MKSJ 3

Uspostavljanjem ovog centra, Grad Sarajevo želi dati konkretan doprinos suočavanju s prošlošću, izgradnji mira i pomirenja. Ovaj centar bi javnosti trebao da pruži ažuriran, direktan i bezbjedan elektronski pristup javno dostupnim spisima MKSJ-a i arhivskom materijalu sadržanom u on-line bazama podataka MKSJ-a.

MKSJ 4

Centar će, istovremeno, imati edukativnu, istraživačku, muzejsku, arhivsku i izdavačku funkciju.