Skaka o sigurnosnoj situaciji razgovarao s komesarom Halilovićem i načelnicima policijskih uprava općina Grada Sarajeva

      Skaka-o-sigurnosnoj-situaciji-razgovarao-s-komesarom-Halilovićem-i-načelnicima-policijskih-uprava-općina-Grada-Sarajeva

Gradonačelnik Abdulah Skaka sastao se danas s policijskim komesarom Kantona Sarajevo Mevludinom Halilovićem i načelnicima policijskih uprava gradskih općina. Gradonačelnik se interesirao za sigurnosnu situaciju i aktivnosti iz nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo.

“Grad Sarajevo je uvijek imao dobru saradnju sa sarajevskom policijom koja predstavlja čvrst temelj sigurnosti glavnog grada BiH. Uvjeren sam da će ta saradnja u interesu građana biti unaprijeđena, pa i uz finansijski i svaki drugi vid podrške Grada u okviru zakonskih nadležnosti i mogućnosti”, kazao je gradonačelnik Skaka.

2

Policijski komesar Halilović informisao je gradonačelnika da su parametri pozitivni i da je u prethodnom periodu smanjen broj počinjenih krivičnih djela.

Dogovoreno je da će na dolaznoj stanici Trebevićke žičare biti uspostavljena ispostava PU Stari Grad.  Skaka je rekao da će je Grad Sarajevo tehnički i materijalno opremiti te ustupiti na upravljanje ovoj policijskoj upravi.

3

Skaka je uputio pohvale Upravi policije povodom poduzetih preventivnih mjera sigurnosti i za sve veći broj gostiju i turista grada Sarajeva koji zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim evropskim i svjetskim destinacijama.