Grad Friedrichshafen donirao sredstva za Kuću za mlade – Blagovac u Vogošći

      Grad-Friedrichshafen-donirao-sredstva-za-Kuću-za-mlade-–-Blagovac-u-Vogošći

Djeca i Uprava Dječijeg doma „Bjelave“ bili su danas domaćini višečlanoj delegaciji njemačkog pobratimskog Grada Friedrichshafena, koja boravi u Sarajevu u okviru redovne studijske posjete.

Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfgang Sigg i predsjednik Udruženja građana „Pro Sarajevo“ Bernd Fuchs uručili su donatorski ček u iznosu od 4.600 eura direktoru Dječijeg doma „Bjelave“ Saudinu Đurđeviću. Ovim sredstvima planirano je da se finansira uvođenje centralnog grijanja u Kući za mlade – Blagovac u Vogošći, koja djeluje u sklopu Dječijeg doma „Bjelave“.

2

Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport je u ime Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake zahvalila na ovoj značajnoj donaciji, te istaknula izuzetno prijateljstvo, poštovanje i solidarnost koji već 45 godina krase odnose ova dva grada i njihovih građana.

„Posebno nam je zadovoljstvo pomoći jednu ovakvu instituciju koja pruža utočište i zaštitu ovoj djeci” istakao je dr. Sigg te dodao da su sredstva obezbijedili članovi Udruženja „Pro Sarajevo“ organizacijom brojnih prodajnih akcija.

Tokom posjete delegacije Friedrichshafena našem glavnom gradu, planiran je susret u Gradskoj upravi Sarajevo te obilazak DZ „Omer Maslić”.