45 godina izuzetno sadržajne saradnje gradova pobratima, Sarajeva i Friedrichshafena

      45-godina-izuzetno-sadržajne-saradnje-gradova-pobratima-Sarajeva-i-Friedrichshafena

„Gradske uprave Sarajeva i Friedrichshafena će i ubuduće nastaviti izuzetno sadržajnu i kvalitetnu saradnju koja traje punih 45 godina između ova dva pobratimska grada“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić upriličivši danas prijem u Vijećnici za višečlanu delegaciju ovog njemačkog grada.

Dogradonačelnik Trivić zahvalio je Upravi, građanima i Udruženju „Pro Sarajevo“ ovog prijateljskog grada na pruženoj pomoći tokom rata, a posebno na donacijama nakon rata usmjerene Domu zdravlja “Omer Maslić” i Dječijem domu „Bjelave“.

2

„Sarajevo s ponosom ističe dugogodišnje i bogato partnerstvo s Friedrichshafenom koje je obilovalo brojnim aktivnostima i uzajamnim posjetama u koje su bili uključeni učenici, umjetnici, sportisti, privrednici, te građani i čelnici dva grada. Vjerujem da ćemo naći ideje i projekte za razvijanje novih i unapređenje postojećih veza“ – istaknuo je Trivić.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfganga Sigga “do sada je oko hiljadu građana Sarajeva i Friedrichshafena posjetilo ova dva grada. Ovu uspješnu priču trebamo nastaviti i ubuduće, jer je važno da se naši građani sretnu, upoznaju i postanu prijatelji”.