Sarajevo i Dubrovnik obilježili 10 godina partnerstva

      Sarajevo-i-Dubrovnik-obilježili-10-godina-partnerstva

Povodom obilježavanja 10 godina prijateljskih partnerskih veza, izaslanstvo Grada Dubrovnika boravilo je u Sarajevu. Gradonačelnik Abdulah Skaka upriličio je danas prijem u Vijećnici gdje je sa zamjenicom gradonačelnika Dubrovnika Jelkom Tepšić razgovarao o unaprjeđenju međusobnih odnosa.

Sugovornici su se složili da Sarajevo i Dubrovnik njeguju dobre odnose, najviše na planu kulture. Međutim, istakli su da, isto tako, ima još mnogo prostora u kojima bi mogli osnažiti suradnju.

Zaključeno je da je ovo pravi trenutak za novi početak, osnaživanje suradnje i razmjene iskustava na projektima iz područja turizma, infrastrukture i očuvanja kulturno-povijesnog naslijeđa Sarajeva i Dubrovnika.

dubrovnik 2

Gosti iz Dubrovnika su poslije prijema, ispred Katedrale upriličili prigodan program za građane i posjetitelje Sarajeva koji su uživali u tradicionalnoj dubrovačkoj kolendi u izvedbi klape Kaše i gastronomskoj ponudi.

dubrovnik 4

Skaka s ministrom Mulabdićem i komesarom Halilovićem: Sigurnost i javni red prioritet tijekom novogodišnjih blagdana

      Ska-ka-sa-ministrom-Mulabdićem-i-komesarom-Halilovićem

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka održao je danas sastanak s Vedranom Mulabdićem, ministrom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Mevludinom Halilovićem, policijskim komesarom KS o sigurnosnoj situaciji uoči novogodišnjih blagdana te  o pripremama za organizaciju dočeka nove godine na otvorenom.

Konstatirano je da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća te da su sve mjerodavne sigurnosne strukture, sukladno svojim ovlastima, aktivno uključene u pripremne aktivnosti.

Istaknuta je potreba da se policijske strukture dodatno angažiraju kako bi svi javni događaji tijekom novogodišnjih blagdana, posebice doček Nove godine na otvorenom, protekli bez ikakvih problema i kršenja javnog reda i mira.

policija 1

Prošlogodišnji spektakl na otvorenom kada je koncertu Dine Merlina na Trgu BiH nazočilo desetine tisuća ljudi, kako je rečeno na sastanku, dokaz je da Sarajevo ima sve kapacitete da organizira takvu vrstu događaja na najvišoj razini.

Gradonačelnik Skaka je podcrtao da ima puno povjerenje u sarajevske policijske strukture ističući kako je najbolji pokazatelj brza reakciju policije i rasvjetljavanje nedavnog nemilog incidenta na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa.

Sarajevo će i ove godine biti centar regije i jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u Europi.

Doček na otvorenom će trajati tri dana, a započet će nastupom mladih virtuoza Muzikarta 30. prosinca ispred sarajevske Katedrale. U novogodišnjoj noći, na Trgu BiH, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, dok će treći noć slavlja uveličati nastup legendarne grupe Crvena jabuka.

Grad Sarajevo podržao Diplomatski zimski bazar, imat će i svoj štand s bh. suvenirima i tradicionalnim proizvodima

      Grad-Sarajevo-podržao-Diplomatski-zimski-bazar-imat-će-i-svoj-štand-sa-bh

Diplomatski zimski bazar, jedna od najvećih humanitarnih manifestacija u Bosni i Hercegovini održat će se u subotu 9. prosinca od 11 do 16 sati u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

Diplomatski zimski bazar i ove će godine ugostiti veleposlanstva i međunarodne organizacije u BiH koje su se udružile kako bi pomogle djeci s potrebama širom BiH. Grad Sarajevo podržao je ovu plemenitu manifestaciju, a na kojoj će sudjelovati i Majda Skaka, supruga gradonačelnika Abdulaha Skake.

Diplomatski zimski bazar daje posjetiteljima priliku da probaju hranu i kupe suvenire iz cijelog svijeta, a u njemu, između ostalih sudjeluju supruge veleposlanika i diplomatskih predstavnika u BiH. Na štandu Grada Sarajeva bit će, između ostalog, ponuđeni tradicionalni bh. proizvodi, suveniri, literatura, razglednice Sarajeva, sve s ciljem prikupljanja što više sredstava u humanitarne svrhe.

Ove godine oko 40 veleposlanstva i međunarodnih organizacija, te oko 60 nevladinih organizacija sudjeluju na bazaru. Ulaznica košta 5 KM. Djeca mlađa od 10 godina u pratnji odrasle osobe imaju besplatan ulaz, a kada uđu, očekuju ih brojne besplatne aktivnosti, „specijalno osmišljene za male princeze i prinčeve“.