Сарајево и Дубровник обиљежили 10 година партнерства

      Sarajevo-i-Dubrovnik-obilježili-10-godina-partnerstva

Поводом обиљежавања 10 година пријатељских партнерских веза, делегација Града Дубровника борави у Сарајеву. Градоначелник Абдулах Скака уприличио је данас пријем у Вијећници гдје је са замјеницом градоначелника Дубровника Јелком Тепшић разговарао о унапрјеђењу међусобних односа.

Саговорници су се сложили да Сарајево и Дубровник његују добре односе, највише на плану културе. Међутим, истакли су да, исто тако, има још много простора у којима би могли оснажити сарадњу.

Закључено је да је ово прави тренутак за нови почетак, оснаживање сарадње и размјене искустава на пројектима из области туризма, инфраструктуре и очувања културно-историјског наслијеђа Сарајева и Дубровника.

 

dubrovnik 2

Гости из Дубровника су послије пријема, испред Катедрале уприличили пригодан програм за грађане и посјетиоце Сарајева који су уживали у традиционалној дубровачкој коленди у изведби клапе Каше и гастрономској понуди.

dubrovnik 4

Скака са министром Мулабдићем и комесаром Халиловићем: Безбједност и јавни ред приоритет током новогодишњих празника

      Ska-ka-sa-ministrom-Mulabdićem-i-komesarom-Halilovićem

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака одржао је данас састанак са Ведраном Мулабдићем, министром унутрашњих послова Кантона Сарајево и Мевлудином Халиловићем, полицијским комесаром КС о безбједностној ситуацији уочи новогодишњих празника те  о припремама за организацију дочека нове године на отвореном.

Констатовано је да је сигурносна ситуација задовољавајућа те да су све надлежне сигурносне структуре, у складу са својим овластима, активно укључене у припремне активности.

Истакнута је потреба да се полицијске структуре додатно ангажирају како би сви јавни догађаји током новогодишњих празника, посебно дочек нове године на отвореном, протекли без икаквих проблема и кршења јавног реда и мир

 

policija 1

Прошлогодишњи спектакл на отвореном када је концерту Дине Мерлина на Тргу БиХ присуствовало десетине хиљада људи, како је речено на састанку, доказ је да Сарајево има све капацитете да организира такву врсту догађаја на највишем нивоу.

Градоначелник Скака је потцртао да има пуно повјерење у сарајевске полицијске структуре истичући како је најбољи показатељ брза реакцију полиције и расвјетљавање недавног немилог инцидента на отварању Сарајево Холидеј Маркета.

Сарајево ће и ове године бити центар регије и једна од најпожељнијих новогодишњих дестинација у Европи.

Дочек на отвореном ће трајати три дана, а започеће наступом младих виртуоза Музикарта 30. децембра испред сарајевске Катедрале. У новогодишњој ноћи, на Тргу БиХ, наступиће највећа регионална звијезда Здравко Чолић, док ће трећи ноћ славља увеличати наступ легендарне групе Црвена јабука.

 

Град Сарајево подржао дипломатски зимски базар, имаће и свој штанд са бх. сувенирима и традиционалним производима

      Grad-Sarajevo-podržao-Diplomatski-zimski-bazar-imat-će-i-svoj-štand-sa-bh

Дипломатски зимски базар, једна од највећих хуманитарних манифестација у Босни и Херцеговини одржаће се у суботу 9. децембра од 11 до 16 сати у дворани “Мирза Делибашић” у Сарајеву.

Дипломатски зимски базар и ове ће године угостити амбасаде и међународне организације у БиХ које су се удружиле како би помогле дјеци са потребама широм БиХ. Град Сарајево подржао је ову племениту манифестацију, а на којој ће учествовати и Мајда Скака, супруга градоначелника Абдулаха Скаке.

Дипломатски зимски базар даје посјетиоцима прилику да пробају храну и купе сувенире из цијелог свијета, а у њему, између осталих учествују супруге амбасадора и дипломатских представника у БиХ. На штанду Града Сарајева биће, између осталог, понуђени традиционални бх. производи, сувенири, литература, разгледнице Сарајева, све са циљем прикупљања што више средстава у хуманитарне сврхе.

Ове године око 40 амбасада и међународних организација, те око 60 невладиних организација учествују на базару. Улазница кошта 5 КМ. Дјеца млађа од 10 година у пратњи одрасле особе имају бесплатан улаз, а када уђу, очекују их бројне бесплатне активности, „специјално осмишљене за мале принцезе и принчеве“.