Trodnevni novogodišnji spektakl u Sarajevu počinje koncertom mladih virtuoza „MuzikArta“ ispred Katedrale

      Trodnevni-novogodišnji-spektakl-u-Sarajevu

Sve je spremno za početak novogodišnjeg spektakla u Sarajevu. Već u subotu 30. prosinca, u 20 sati, na trgu ispred Katedrale, koncertom Omladinskog orkestra “MuzikArt” pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, bit će svečano otvorena trodnevna manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS.

Svi gosti i posjetitelji koncerta će biti srdačno dočekani s pićem dobrodošlice koje je osigurala „Coca Cola“, partner manifestacije. Novogodišnja proslava u Sarajevu, najpoželjnijom novogodišnjoj destinaciji u regiji, započet će najljepšim zvucima glazbenih djela velikih majstora.

Solisti Adela Šabić i Mario Drmač će uz Hor sevdalinke izvesti neke od najljepših evergreen pjesama. Potom će mladi virtuozi „MuzikArta“ noć uljepšati zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa.

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić. Program će početi 31. prosinca u 21 sat.

Tisuće posjetitelja će uoči nastupa glavne zvijede zagrijati sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location. U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

Trećeg dana, 1. siječnja novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom s kultnim sarajevskim bendom Crvenom jabukom ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Servisne informacije u svezi sa Javnim dočekom Nove 2018. godine na platou ispred SCC-a

Pozivamo vas da putem vašeg medija obavijestite javnost da će povodom Javnog dočeka Nove 2018. godine na platou ispred SCC-a, u sklopu kojeg će građene i goste grada Sarajeva zabavljati jedna od najvećih regionalnih zvijezda Zdravko Čolić, doći do privremene potpune obustave prometa:

u razdoblju od 17.00 sati 31. prosinca 2017. godine do 03.00 ujutro 01. siječnja 2018. godine.

 

Promet će biti obustavljen u ulicama:

Zmaja od Bosne (od raskrsnice s ul. Fra Anđela Zvizdovića odnosno ul. Vrbanja do raskrsnice s ul. Hamdije Ćemerlića – Pofalići);

Maršala Tita (od raskrsnice s ul. Alipašina do ul. Zmaja od Bosne);

Hiseta (od ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice s ul. Hamze Hume – Skenderija);

Vrbanja (od raskrsnice s ul. Terezije do raskrsnice s ul. Zmaja od Bosne);

Fra Anđela Zvizdovića (od raskrsnice s ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice s ul. Kranjčevićeva);

Vilsonovo šetalište (od raskrsnice s ul. Hamdije Ćemerlića-Pofalići do raskrsnice s ul. Vrbanja);

Franje Račkog (od raskrsnice s ul. Vilsonovo šetalište do raskrsnice s ul. Zmaja od Bosne);

Valtera Perića (od raskrsnice s ul. Hamze Hume do raskrsnice s ul. Maršala Tita);

u ul. Franca Lehara (od raskrsnice s ulicom – pristupni put za hotel „Holiday“ do raskrsnice s ul. Zmaja od Bosne);

Halida Kajtaza – I transferzala (od raskrsnice s ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice s ul. Put života);

Magribija (od raskrsnice s ul. Kranjčevićeva do raskrsnice s ul. Maršala Tita) s napomenom da će se povremeno propuštati vozila koja su parkirana u pometnoj ulici u pravcu Kranjčevićeve), te

Kotromanića (od raskrsnice s ul. Vrbanja do raskrsnice s ul. Hiseta).

Dolina (od raskrsnice s ul. Kranjčevićeva do raskrsnice s ul. Maršala Tita), vršiti povremena propuštanja vozila koja su parkirana u pomenutoj ulici u pravcu Kranjčevićeve; – Augusta Brauna (od raskrsnice s ul. Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice s ul. Dolina), vršiti povremena propuštanja vozila koja su parkirana u pomenutoj ulici u pravcu Kranjčevićeve;

Kralja Tvrtka (od raskrsnice s ul.Kranjčevićeva do raskrsnice s ul. Maršala Tita), vršiti povremena propuštanja vozila koja su parkirana u pomenutoj ulici u pravcu Kranjčevićeve;

Hercega Stjepana, vršiti povremena propuštanja vozila koja su parkirana u pomenutoj ulici u pravcu Kranjčevićeve;

Safeta Mujića (od raskrsnice s ul. Hiseta do raskrsnice s ul. Kotromanića);

Roberta C. Frasurea (od raskrsnice s ul. Kranjčevićeva do raskrsnice s ul. Maršala Tita), po potrebi vršiti povremena propuštanja vozila Veleposlanstva SAD u vrijeme kada službenici MUP-a procijene da isto neće ugroziti sigurnost posjetitelja;

– i u ul. Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha;

 

Alternativni pravci:

  • Zmaja od Bosne – Hamdije Ćemerlića – Put života,
  • Zmaja od Bosne – Hamdije Ćemerlića – Zvornička – Zagrebačka,
  • Maršala Tita – Alipašina,
  • Maršala Tita – Kranjčevićeva,
  • Maršala Tita – Hamze Hume – Terezije,
  • Halida Kajtaza – Put života

 

U navedenom razdoblju, tramvajski promet će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. U istom terminu, taxi stajalište iz ul. Valtera Perića bit će dislocirano na lokalitet taxi stajališta u ul. Hamdije Kreševljakovića – Skenderija.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi.

 

Točno u ponoć bit će upriličen vatromet.

U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Također, bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Žurne pomoći čije će ekipe intervenirati u slučaju potrebe.

 

Ovom prilikom, sugeriramo građanima koji žele nazočiti Javnom dočeku Nove 2018. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u prometu. S obzirom da će parking prostori na lokaciji Javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizirano dovoze posjetitelje, koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa UNSA u noći javnog dočeka Nove 2018. godine.

Pozivamo Vas da putem svojih medija upoznate javnost s ovim servisnim informacijama