Тродневни новогодишњи спектакл у Сарајеву почиње концертом младих виртуоза “МузикАрта” испред Катедрале

      Trodnevni-novogodišnji-spektakl-u-Sarajevu

Све је спремно за почетак новогодишњег спектакла у Сарајеву. Већ у суботу 30. децембра, у 20 часова, на тргу испред Катедрале, концертом Омладинског оркестра “МузикАрт” под диригентском палицом Емира Мејремића, биће свечано отворена тродневна манифестација коју организују Град Сарајево, градске општине, Кантон и Туристичка заједница КС.

Сви гости и посјетиоци концерта ће бити срдачно дочекани са пићем добродошлице које је обезбједила „Кока Кола“, партнер манифестације. Новогодишња прослава у Сарајеву, најпожељнијом новогодишњој дестинацији у регији, започеће најљепшим звуцима музичких дјела великих мајстора.

Солисти Адела Шабић и Марио Дрмач ће уз Хор севдалинке извести неке од најљепших евергрин пјесама. Потом ће млади виртуози „МузикАрта“ ноћ уљепшати звуцима валцера и класичних композиција од  Јоанеса Брамса до Офенбаха и Штрауса.

У новогодишњој ноћи, на платоу испред Сарајево Цитy Центра, наступиће највећа регионална звијезда Здравко Чолић. Програм ће почети 31. децембра у 21 час.

Хиљаде посјетилаца ће уочи наступа главне звијезде загријати сарајевски бендови ДЈ Дроп Департмент и Ласт Локејшн. У нову годину ће Сарајлије и њихове госте из регије и цијелог свијета уз најљепше Чолине пјесме увести и спектакуларан ватромет.

Трећег дана, 1. јануара новогодишње славље ће бити употпуњено наступом са култним сарајевским бендом Црвеном јабуком испред Вјечне ватре. Програм почиње у 21 час, а као предгрупа ће наступити Ина & Опен Мајнд Груп.

 

Сервисне информације у вези са Јавним дочеком Нове 2018. године на платоу испред СЦЦ-а

Позивамо вас да путем вашег медија обавијестите јавност да ће поводомЈавног дочека Нове 2018. године на платоу испред СЦЦ-а, у склопу којег ће грађене и госте града Сарајева забављати једна од највећих регионалних звијезда Здравко Чолић, доћи до привремене потпуне обуставе саобраћаја:

у периоду од 17.00 часова 31. децембра 2017. године до 03.00 ујутро 01. јануара 2018. године.

Саобраћај ће бити обустављен у улицама:

 Змаја од Босне (од раскрснице са ул. Фра Анђела Звиздовића односно ул. Врбања до раскрснице са ул. Хамдије Ћемерлића – Пофалићи);

– Маршала Тита (од раскрснице са ул. Алипашина до ул. Змаја од Босне);

– Хисета (од ул. Змаја од Босне до раскрснице са ул. Хамзе Хуме – Скендерија);

– Врбања (од раскрснице са ул. Терезије до раскрснице са ул. Змаја од Босне);

– Фра Анђела Звиздовића (од раскрснице са ул. Змаја од Босне до раскрснице са ул. Крањчевићева);

– Вилсоново шеталиште (од раскрснице са ул. Хамдије Ћемерлића-Пофалићи до раскрснице са ул. Врбања);

– Фрање Рачког (од раскрснице са ул. Вилсоново шеталиште до раскрснице са ул. Змаја од Босне);

– Валтера Перића (од раскрснице са ул. Хамзе Хуме до раскрснице са ул. Маршала Тита);

– у ул. Франца Лехара (од раскрснице са улицом – приступни пут за хотел „Холидаy“ до раскрснице са ул. Змаја од Босне);

– Халида Кајтаза – И трансферзала (од раскрснице са ул. Змаја од Босне до раскрснице са ул. Пут живота);

– Магрибија (од раскрснице са ул. Крањчевићева до раскрснице са ул. Маршала Тита) са напоменом да ће се повремено пропуштати возила која су паркирана у пометној улици у правцу Крањчевићеве), те

– Котроманића (од раскрснице са ул. Врбања до раскрснице са ул. Хисета).

– Долина (од раскрснице са ул. Крањчевићева до раскрснице са ул. Маршала Тита), вршити повремена пропуштања возила која су паркирана у поменутој улици у правцу Крањчевићеве; – Аугуста Брауна (од раскрснице са ул. Фра Анђела Звиздовића до раскрснице са ул. Долина), вршити повремена пропуштања возила која су паркирана у поменутој улици у правцу Крањчевићеве;

– Краља Твртка (од раскрснице са ул.Крањчевићева до раскрснице са ул. Маршала Тита), вршити повремена пропуштања возила која су паркирана у поменутој улици у правцу Крањчевићеве;

– Херцега Стјепана, вршити повремена пропуштања возила која су паркирана у поменутој улици у правцу Крањчевићеве;

– Сафета Мујића (од раскрснице са ул. Хисета до раскрснице са ул. Котроманића);

– Роберта Ц. Фрасуреа (од раскрснице са ул. Крањчевићева до раскрснице са ул. Маршала Тита), по потреби вршити повремена пропуштања возила Амбасаде САД у вријеме када службеници МУП-а процијене да исто неће угрозити безбједност посјетиоца;

– и у ул. Мустајбега Фадилпашића, Косте Хермана, Вразова, Хамида Диздара, Турханија, Ђоке Мазалића и Калмија Баруха;

Алтернативни правци:

  • Змаја од Босне – Хамдије Ћемерлића – Пут живота,
  • Змаја од Босне – Хамдије Ћемерлића – Зворничка – Загребачка,
  • Маршала Тита – Алипашина,
  • Маршала Тита – Крањчевићева,
  • Маршала Тита – Хамзе Хуме – Терезије,
  • Халида Кајтаза – Пут живота

У наведеном периоду, трамвајски саобраћај ће бити преусмјерен на окретницу Жељезничка станица. У истом термину, такси стајалиште из ул. Валтера Перића бит ће дислоцирано на локалитет такси стајалишта у ул. Хамдије Крешевљаковића – Скендерија.

На почетку прилазних улица које воде ка платоу СЦЦ-а бит ће постављени контролни улазни пунктови.

 Тачно у поноћ биће уприличен ватромет.

У склопу концертног простора бит ће распоређени мобилни тоалети. Такође, биће видно означене локације на којима ће се налазити кола Хитне помоћи чије ће екипе интервенисати у случају потребе.

Овом приликом, сугеришемо грађанима који желе присуствовати Јавном дочеку Нове 2018. године, да што мање користе приватна возила како би избјегли непотребну гужву у саобраћају. Обзиром да ће паркинг простори на локацији Јавног дочека бити затворени, препоручено је да путнички аутомобили, као и аутобуси који организовано довозе посјетиоце, користе најближе веће паркинг површине на Зетри и у кругу Кампуса УНСА у ноћи јавног дочека Нове 2018. године.

Позивамо Вас да путем својих медија упознате јавност са овим сервисним информацијама