Најбољи дочек Нове године употпуњен је наступом легендарне Црвене јабуке код Вјачне ватре

Најбољи јавни дочек нове године у Сарајева употпуњен је вечерас наступом легендарне сарајевске групе Црвена јабука. Хиљаде грађана и гостију трећу ноћ заредом уживале су у манифестацији коју су организирали Град Сарајево, Кантон Сарајево и Туристичка заједница КС у сарадњи са четири градске општине.

0118 Foto 5.jpeg

Након што су атмосферу загријали Ина & Опен Мајнд Груп, популарни Жера и Црвена јабука су приредили шоу препун емоција и љубави, а публика свих генерација слушала је неке од највећих хитова култног састава. Врхунска продукција и амбијент самог центра Сарајева испред Вјечне ватре дали су посебан штих овом музичком спектаклу на први дан нове 2018. године.

Подсјетимо, према новом концепту организације јавног дочека, спектакл је почео још 30. децембра концертом младих виртуоза МузикАрта испред Катедрале.

 

0118 Foto 4.jpeg

Кулминација је била у новогодишњој ноћи, десетине хиљада људи окупило на платоу испред Сарајево Сити Центра, уживајући у концерту Здравка Чолића.

Успјешни завршетак и још боља организација тродневне манифестације најбољи су увод у нову 2018. годину у којој ће Сарајево корачати стазама европских метропола, очекују нове велике пројекте те снажан економски и туристички развој. Према информацијама, Министарства унутрашњих послова КС, све три ноћи су прошле без икаквих инцидената.

 

Десетине хиљада Сарајлија и гостију града уз Здравка Чолића спектакуларно дочекали 2018. годину

Сарајево је вечерас потврдило епитет новогодишњег центра регије и једне од најпожељнијих дестинација у Европи! На десетине хиљада грађана Сарајева, али и многобројних туриста који су дошли из разних крајева свијета, а највише из региона, дочекали су Нову 2018. годину уз незаборавни концерт легендарног Здравка Чолића.

3117 - Foto 10

Прави музичко-сценски спектакл на стејџу испред СЦЦ-а отворили су сарајевски ДЈ Дроп Департмент и бeнд Ласт Локејшн који су загријали атмосферу пред наступ највеће регионалне звијезде. Расположени и раздрагани грађани су овацијама и аплаузом дочекали краља регионалне поп музике.  Већ са првом пјесмом највећи музички виртуоз ових простора најавио је сјајно вече и добар провод. Сви присутни весело и одушевљено су пјевали углас и плесали уз познате Чолине хитове.

3117 - Foto 13

Миљеник свих генерација сваком новом пјесмом атмосферу је довео до усијања, када му се на позорници придружио први човјек Града Сарајева. Градоначелник Абдулах Скака одбројавајући посљедње секунде старе године свима пожелио сретну и успјешну Нову годину, добро здравље, среће и љубави.

3117 - Foto 11

Невјеројатна снага емоција, кулминирала је фантастичним вишеминутним ватрометом тачно у поноћ.

Приредивши и вечерас квалитетан, врхунски музички и забавни програм, Град Сарајево се заједно са партнерима: Кантоном Сарајево, четири градске општине: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град, те Туристичком заједницом КС, побринуо да испуни очекивања. Град Сарајево је још једном потврдио улогу доброг домаћина и организатора Јавног дочека Нове године на отвореном!

Тродневни новогодишњи програм се наставља већ 1. јануара 2018. године у 21 час, када ће испред Вјечне ватре наступити легендарна Црвена јабука.

 

LRG_DSC09943_1