Делегација кинеског града Тиањина у посјети Сарајеву: Побратимске односе његовати и унаприједити их на обострану корист

Делегација Града Сарајева на челу са градоначелником Абдулахом Скаком угостила је данас високу делегацију Града Тиањина, побратимског града у Кини коју је предводио Зао Хаишан, замјеник градоначелника. Састанку је присуствовала и амбасадорица НР Кине у БиХ Ченг Бо.

Више од 30 година Сарајево његује побратимске односе са овим кинеским градом.

Градоначелник Скака је, између осталог, истакнуо веома добру сарадњу коју Град Сарајево има са Амбасадом Народне Републике Кине у Сарајеву.

– Наше државе, народи и градови су пријатељски, а посљедњих година сарадња се остварује у различитим областима, посебно у науци, образовању и развоју модерних технологија. Увјерени смо да се та комуникација и сарадња може унаприједити и конкретизирати на обострану корист – рекао је Скака.

 

Он је нагласио да ће у фокусу будуће кооперације бити област туризма, културе и образовања. Такође, разговарано је и потреби бољег транспортног повезивања и успостави директних авионских летова, те о визним олакшицама.

Гости су понудили Граду Сарајеву учешће на великом међународном догађају, по узору на Свјетски економски форум у Давосу који ће ове години бити организован у Тиањину, крајем јуна.

Уз то, упућен је позив Сарајеву да учествује на Међународном сајму туризма у Тиањину који се одржава крајем септембра ове године. У кинеској делегацији су били и представници институција Града Тиањина надлежних за вањске послове, трговину и спорт.