Град Сарајево ће са Студентским парламентом и најбољим студентима радити на обезбјеђењу бољих услова за школовање и рад младих у БиХ

      Grad-Sarajevo-će-sa-Studentskim-parlamentom

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака у име Града Сарајева потписао је данас са Студентским парламентом Универзитета у Сарајеву и добитницима Златне значке Универзитета у Сарајеву Заједничку изјаву којом се обавезују пуним капацитетом радити на побољшању услова, како се наводи у документу који је данас свечано потписан у Вијећници, заједнички радити на креирању бољег и угоднијег амбијента за живот младих, улагању у школовање и стимулирању науке и научно-истраживачког рада.

Исказујемо заједничко опредјељење да ћемо радити и на развоју друштва знања и једнаких шанси, бољем економском окружењу за запошљавање, изградњу и промоцију Сарајева као универзитетског, образовног, културног, туристичког и спортског центра те награђивању изврсности и успјеха младих“ –  наводи се, између осталог, у Заједничкој изјави.

Мерим Сердаревић, предсједник Студентског парламента Универзитета у Сарајеву након потписивања истакнуо је да је ријеч о историјски важном чину.

 

„Ово је први пут да један званичник на овако формалан начин прихвата обавезу да ће заједно са младима, са најбољим студентима и Студентским парламентом дјеловати и чинити све да се заустави одлазак младих из државе. Ми смо почашћени да видимо спремност на овакву сарадњу којој је циљ да покаже младима како овај град и држава имају свјетлу будућност“,  рекао је Сердаревић посебно наглашавају симболику потписивања овог споразума у Вијећници.

Градоначелник Скака је тим поводом поручио да га изјава додатно обавезује да све потенцијале Града и градоначелника активира у пуном капацитету за стварање потицајног амбијента за живот, образовање и рад свих младих људи.

Учинит ћемо све што је у нашој моћи и да се млади који се образују широм свијета врате у БиХ и са својим знањем пронађу мјесто и допринесу развоју државе. Ми смо свјесни одговорности коју смо преузели, али борба за напредак и развој града и државе нема алтернативу“ — истакнуо је Скака.