Koncertom tradicionalne glazbe u Vijećnici otvoreni “Dani kulture Irana”

      Dani-kulture-Irana-u-sarajevskoj-Vijećnici-od-petog-do-sedmog.-veljače

Manifestacija „Dani kulture Irana“ otvorena je sinoć koncertom tradicionalne iranske glazbe u sarajevskoj Vijećnici. U nazočnost velikog broja gostiju i zvaničnika, ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, zamjenika gradonačelnika Sarajeva Milana Trivića, te veleposlanika IR Irana u BiH Mahmoud Heidarija, posjetitelji su uživali u koncertu grupe “Mani” koja njeguje tradicionalnu iransku glazbu.

(Foto: FENA)

Ovo je samo početak kulturnog događaja koji organizira Kulturni centar Veleposlanstva Islamske Republike Iran u suradnji s predstavnicima državnih i kulturnih institucija BiH i Irana te Gradskom upravom Grada Sarajeva. Do 7. veljače “Dani kulture Irana” se održavaju u Vijećnici, a potom i na drugim lokacijama u glavnom gradu BiH te od 8. do 11. veljače u Banjoj Luci.

Pored koncerta posjetitelji su mogli pogledati i izložbu iranskog drvoreza umjetnika Omida Šejhbagloa, zatim izložbu kaligrafskih radova Sejeda Abulkasima Beheštije te minijatura Rahima Čarhia. U fokusu ovogodišnjih “Dana kulture Irana” je grad Tabriz koji je proglašen gradom kulture i turizma za 2018. godinu.