Концертом традиционалне музике у Вијећници отворени “Дани културе Ирана”

      Dani-kulture-Irana-u-sarajevskoj-Vijećnici-od-petog-do-sedmog.-veljače

Манифестација „Дани културе Ирана“ отворена је синоћ концертом традиционалне иранске музике у сарајевској Вијећници. У присуству великог броја гостију и званичника, министра цивилних послова БиХ Адила Османовића, замјеника градоначелника Сарајева Милана Тривића, те амбасадора ИР Ирана у БиХ Махмоуд Хеидарија, посјетиоци су уживали у концерту групе “Мани” која његује традиционалну иранску музику.

(Фото: ФЕНА)

Ово је само почетак културног догађаја који организује Културни центар Амбасаде Исламске Републике Иран у сарадњи са представницима државних и културних институција БиХ и Ирана те Градском управом Града Сарајева. До 7. фебруара “Дани културе Ирана” се одржавају у Вијећници, а потом и на другим локацијама у главном граду БиХ те од 8. до 11. фебруара у Бањој Луци.

Поред концерта посјетиоци су могли погледати и изложбу иранског дрвореза умјетника Омида Шејхбаглоа, затим изложбу калиграфских радова Сеједа Абулкасима Бехештије те минијатура Рахима Чархиа. У фокусу овогодишњих “Дана културе Ирана” је град Табриз који је проглашен градом културе и туризма за 2018. годину.