Градоначелник Скака предводио делегацију у службеној посјети Мускату, главном граду Султаната Оман

      Gradonacelnik-Ska-ka-predvodio-delegaciju-u-sluzbenoj-posjeti-Muskatu

На позив Мохсина Мохамеда Ал-Схека, градоначелника Муската, главног града Омана, делегација Града Сарајева предвођена градоначелником Абдулахом Скаком боравила је у службеној тродневној посјети главном граду Султаната Оман. Ова посјета је реализирана на темељу раније успостављених контаката између два градоначелника.

Делегацију су, поред представника Града Сарајева, чинили  представници босанскохерцеговачких привредних субјеката који су током ове посјете имали прилику представити потенцијале наше земље у области туризма, прехрамбене индустрије, дрвне индустрије, грађевинарства и банкарства.

„Овом посјетом Град Сарајево је отворио врата нашим привредницима за сарадњу са Оманом гдје постоји велики интерес за нашу државу. Домаћини су показали занимање за пројекте у различитим областима са фокусом на туризам, образовање и инвестиције, а о томе најбоље свједочи и састанак одржан са Абдул Саламом Ал-Муршидијем, генералним директором Државног фонда за резерве, агенције за улагања  и развој“, нагласио је градоначелник Скака.

У наредном периоду очекује се узвратна посјета како би представљени природни ресурси и развојне могућности у области енергије, пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма били реализовани кроз конкретне пројекте.

 

Ова успјешна посјета, реализована у сарадњи са ББИ ВИП Бизнис Клубом, још једном је потврдила да је Сарајево бренд који може да отвори врата сарадње диљем свијета, као и да Сарајево има све предиспозиције да кроз стратешко дјеловање постане привредно, друштвено и образовно сјециште  Југоисточне Европе.

Сарајево низом догађаја и генералном припремом за ЕЈОФ обиљежава 34. годишњицу Зимских олимпијских игара

      Sarajevo-nizom-događaja-i-generalnom-pripremom-za-EjOF-obilježava-34

Поводом обиљежавања 34. годишњице Зимских олимпијских игара у Сарајеву, припрема за организацију омладинске олимпијаде ЕЈОФ у Сарајево и Источном Сарајеву, те као подршка бх. олимпијцима који ће данас у Пјонгчангу носити државну заставу, у главном граду БиХ и околним планинама биће одржан низ догађаја.

Сутра ће на олимпијској Бјелашници бити отворен цјелодневни програм сјећања за најбоље организовану Олимпијаду до тада у организацији Туристичке заједнице Кантона Сарајево и ЗОИ ’84. Програм почиње 13. Међународним такмичењем менаџера у скијању – Ети цуп 2018., након чега ће наступити познати сарајевски бенд „Бомбај Штампа“. У суботу навечер ће на Бјелашници бити отворено и ноћно скијање на стази која ће бити обојена олимпијским бојама. Током седмице ће у Олимпијском музеју бити организиран и пригодан програм за сарајевске малишане.

Вечерас ће на отворењу 23. Зимских олимпијских игара руководство бх. олимпијског комитета присуствовати отворењу игара у Јужној Кореји, а заставу БиХ носиће наша најбоља алпска скијашица Елведина Музаферија. Градоначелник Сарајева Абдулах Скака позвао је грађане да уживају у припремљеним програмима те подсјетио да је главни град БиХ заједно са Источним Сарајевом у интензивним припремама за ЕЈОФ, највећу спортску манифестацију након ЗОИ, која се одржава у нашој земљи.

Већ наредног викенда на Бјелашници ће бити одржан 11. Куп Сребрна лисица који се организује у оквиру званичног календара такмичења Ски савеза БиХ а у склопу низа тестних такмичења кампање „Роад то ЕЈОФ 2019“  за Европски омладински олимпијски фестивал (ЕЈОФ), који ће 2019. године бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву. Одржавање тестног такмичења представља генералну пробу свих елемената – сектора организације ЕЈОФ 2019.