Сарајевски основци посјетили Олимпијски музеј и уживали у дружењу са Грудвијем

      Sarajevski-osnovci-posjetili-Olimpijski-muzej-i-uživali-u-druženju-sa-Groodvyem

Ученици основних школа из Сарајева посјетили су данас, у склопу обиљежавања 34. годишњице Зимских олимпијских игара у Сарајеву и припрема за европску омладинску олимпијаду ЕЈОФ, Олимпијски музеј гдје им је припремљен пригодан програм.

Малишани су имали прилику видјети сталну поставку музеја Олимпијаде, погледати филм о највећем спортском догађају одржаном на овим просторима, након чега су им уручени и дарови.

 

Највећу пажњу и одушевљење основаца привукао је долазак Грудвија, маскоте ЕЈОФ-а, са којим су наставили дружење и направили фотографије за памћење. Гостима се у име Града Сарајева обратио замјеник градоначелника Ивица Шарић, а домаћин посјете је био Един Нуманкадић, директор Олимпијског музеја.

Шарић је малишане подсјетио на значај сарајевске Олимпијаде и предстојећег ЕЈОФ-а, док је Нуманкадић изразио очекивање да ће сљедећа посјета основаца овом музеју бити у његовој матичној згради чија је обнова покренута.

Град Сарајево, заједно са Туристичком заједницом КС и ЗОИ ’84, организује низ манифестација којима се обиљежава годишњица те промовише највећи спортски догађај у Сарајеву након ЗОИ.