Izaslanstvo Grada Sarajeva povodom Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka posjetilo Roditeljsku kuću

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka koji se obilježava 15. ožujka, izaslanstvo Grada Sarajeva, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Ivicom Šarićem i pomoćnicom gradonačelnika Aminom Deljković, posjetilo je Roditeljsku kuću u Sarajevu koja pruža smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje.

Predstavnici Grada Sarajeva razgovarali su sa direktorom Udruge “Srce za djecu koja boluju od raka“ Fikretom Kubatom, tetajnikom Jasnom Vatreš. Upoznali se s radom Roditeljske kuće, problemima s kojima se susreću kao i troškovima neophodnim za njeno nesmetano funkcioniranje.

Ovom prilikom Uprava Grada Sarajeva izrazila je potporu djeci i adolescentima koji se bore s opakom bolešću, preživjelima i njihovim obiteljima te ukazala na značaj podizanja svijesti o ovoj problematici.

Također, Grad Sarajevo odao je priznanje Udruzi „Srce za djecu oboljelu od raka“ kojem je i ranije pružao potporu najavljujući da će suradnja biti nastavljena i unaprijeđena u budućnosti.

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka promovira poštovanje i veće razumjevanje problema i izazova koja se tiču djece oboljele od raka. Također, reflektuje potrebe za pravednijim i boljim pristupom kako samim tretmanima tako i brizi o djeci koja boluju od opake bolesti.