Gradonačelnik Abdulah Skaka primio novu slovensku veleposlanicu Zoricu Bukinec u nastupnu posjetu

Gradovi Sarajevo i Ljubljana imaju dugu povijest veoma dobrih prijateljskih i partnerskih odnosa rekao je danas gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tijekom nastupne posjete Zorice Bukinec, nove veleposlanice Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini. Suradnja se odvija  u različitim područjima od ekonomije do turizma, sporta i kulture.

Tijekom susreta u sarajevskoj Vijećnici gradonačelnik Skaka i veleposlanica Bukinec konstatirali su kako je potrebno i dalje nastaviti održavati bliske i sadržajne odnose na obostranu korist.

“Imamo redovnu komunikaciju s gradonačelnikom Ljubljane gospodinom Zoranom Jankovićem. Realizirali smo brojne projekte suradnje i planiramo tako i nastaviti. Veleposlanstvo Slovenije u BiH nam je u tome bilo od velike pomoći”, poručio je Skaka.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu veleposlanici Bukinec u njenoj novoj diplomatskoj misiji.

 

Nerezidentni veleposlanik Tajlanda za BiH posjetio gradonačelnika Skaku

Nerezidentni veleposlanik Kraljevine Tajland  za Bosnu i Hercegovinu Jakkrit Srivali posjetio je gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku u sarajevskoj Vijećnici.  Tijekom susreta zaključeno je da postoji mnogo prostora za unaprjeđenje veza, posebice u područjima turizma i kulturne razmjene.

Gradonačelnik Skaka je podsjetio na značaj prošlogodišnje posjete princeze Maha Chakri Sirindhorn od Tajlanda, kojoj je tada upriličen prijem u Vijećnici.

Skaka je gosta upoznao i s napretkom infrastrukturnih projekata u Gradu Sarajevu te planovima da glavni grad BiH postane ekonomsko i turističko središte  regije. Veleposlanik Srivali nerezidentno pokriva Bosnu i Hercegovine iz diplomatskog predstavništva u Budimpešti.