Градоначелник Абдулах Скака примио нову словенску амбасадорицу Зорицу Букинец у наступну посјету

Градови Сарајево и Љубљана имају дугу историју веома добрих пријатељских и партнерских односа рекао је данас градоначелник Сарајева Абдулах Скака током наступне посјете Зорице Букинец, нове амбасадорице Републике Словеније у Босни и Херцеговини. Сарадња се одвија  у различитим областима од економије до туризма, спорта и културе.

Током сусрета у сарајевској Вијећници градоначелник Скака и амбасадорица Букинец констатовали су како је потребно и даље наставити одржавати блиске и садржајне односе на обострану корист.

“Имамо редовну комуникацију са градоначелником Љубљане господином Зораном Јанковићем. Реализовали смо бројне пројекте сарадње и планирамо тако и наставити. Амбасада Словеније у БиХ нам је у томе била од велике помоћи”, поручио је Скака.

Градоначелник је пожелио добродошлицу амбасадорици Букинец у њеној новој дипломатској мисији.

Нерезидентни амбасадор Тајланда за БиХ посјетио градоначелника Скаку

Нерезидентни амбасадор Краљевине Тајланд  за Босну и Херцеговину Јакрит Сривали посјетио је градоначелника Сарајева Абдулаха Скаку у сарајевској Вијећници.  Током сусрета закључено је да постоји много простора за унапређење веза, посебно у областима туризма и културне размјене.

Градоначелник Скака је подсјетио на значај прошлогодишње посјете принцезе Маха Чакри Сириндхорн од Тајланда, којој је тада уприличен пријем у Вијећници.

Скака је госта упознао и са напретком инфраструктурних пројеката у Граду Сарајеву те плановима да главни град БиХ постане економски и туристички центар региона. Амбасадор Сривали нерезидентно покрива Босну и Херцеговине из дипломатског представништва у Будимпешти.