Skaka primio veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije

      Ska-ka-primio-ambasadora-Kraljevine-Saudijske-Arabije

Prilikom sastanka s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije Hani bin Abdullah M. Mominahom, gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka razgovarao je o uspostavljanju kvalitetnije suradnje između glavnog grada BiH i partnera iz Saudijske Arabije.

 Na dnevnom redu bili su planovi za jačanje veza i realizaciju konkretnih aktivnosti u narednom razdoblju, a koji imaju za cilj uspostavljanje sadržajnijih partnerskih odnosa.

”Izuzetno cijenimo sve ono što je Kraljevina Saudijske Arabije do sada uradila za BiH, posebno za Sarajevo, u razdoblju obnove. Mi želimo da ti odnosi evoluiraju u partnersku suradnju na bazi uzajamnog interesa, ekonomskog razvoja i posebno turističke suradnje. Kraljevina Saudijska Arabija je u BiH,  konkretno u Sarajevu, realizirala brojne projekte”, istakao je ovom prigodom prvi čovjek Grada Sarajeva.

Prijateljski odnosi sa Saudijskom Arabijom su tradicija koju će Sarajevo i dalje čuvati i njegovati. Diplomatski predstavnici Kraljevine su, također, pokazali namjere da sa Sarajevom uspostave čvršću kooperaciju i naprave formalni okvir koji će biti u budućnosti precizno definiran.