Скака примио амбасадора Краљевине Саудијске Арабије

      Ska-ka-primio-ambasadora-Kraljevine-Saudijske-Arabije

Приликом састанка са амбасадором Краљевине Саудијске Арабије Хани бин Абдулах М. Моминахом, градоначелник Града Сарајева Абдулах Скака разговарао је о успостављању квалитетније сарадње између главног града БиХ и партнера из Саудијске Арабије.

На дневном реду били су планови за јачање веза и реализацију конкретних активности у наредном периоду, а који имају за циљ успостављање садржајнијих партнерских односа.

”Изузетно цијенимо све оно што је Краљевина Саудијске Арабије до сада урадила за БиХ, посебно за Сарајево, у периоду обнове. Ми желимо да ти односи еволуирају у партнерску сарадњу на бази узајамног интереса, економског развоја и посебно туристичке сарадње. Краљевина Саудијска Арабија је у БиХ,  конкретно у Сарајеву, реализирала бројне пројекте”, истакао је овом приликом први човјек Града Сарајева.

Пријатељски односи са Саудијском Арабијом су традиција коју ће Сарајево и даље чувати и његовати. Дипломатски представници Краљевине су, такође, показали намјере да са Сарајевом успоставе чвршћу кооперацију и направе формални оквир који ће бити у будућности прецизно дефинисан.