Karate kup oslobođenja – Memorijal Salko Ćurić

U sarajevskoj „Skenderiji“ danas je održan Karate kup oslobođenja – Memorijal „Salko Ćurić“. Grad Sarajevo je pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije koja nosi ime izuzetnog sportiste i čovjeka, koji je svoj život dao u odbranu grada.

Ovogodišnji Karate kup oslobođenja – Memorijal Salko Ćurić svečano je otvorio zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

Ceremonija otvaranja je protekla uz predstavljanje kate Heian Shodan koju su radili svi mladi sudionici u isto vrijeme po instrukcijama trenerice Almase Ćurić.

Na kupu je sudjelovalo 200 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Dječaci i djevojčice od osam do 13 godina starosti natjecali su se u katama, seniori u borbama – otvorena kategorija, i seniorke u katama.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Trivić i pomoćnica gradonačelnika Amina Deljković.

Organizator ove manifestacije koja se održava povodom 6. travnja – Dana grada Sarajeva, bio je Karate klub „Salih Salko Ćurić“.

 

XVI Šestoaprilski turnir u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Povodom  obilježavanja Dana grada Sarajeva danas se održava XVI po redu tradicionalni Šestoaprilski turnir u streljaštvu za osobe s invaliditetom na streljani Olimpijske dvorane „Juan Antonio Samaranch“/„Zetra“.

Turnir je otvorila Edina Gabela, zamjenica predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Na turniru koji je organizirao Streljački savez invalidnih osoba u FBiH, nastupa više od 90 strijelaca iz Sarajeva, Goražda, Mostara, Zenice, Maglaja, Živinica, Kladnja, Tuzle, Sanskog Mosta, Bihaća, Trebinja, Gacka, Nevesinja, Bijeljine, Travnika,  Donjeg Vakufa.

Pokrovitelj turnira je Grad Sarajevo. Prema riječima organizatora – Streljačkog saveza osoba s invaliditetom FBiH, ovo je jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih natjecanja naših strijelaca koji postižu zavidne rezultate. Posebno raduje podatak da na turniru sudjeluje sve više mladih natjecatelja iz cijele BiH.