Sarajevska Peta gimnazija sedmi put organizirala međunarodnu reviju sporta

Zamjenica predsjedatelja Gradskog vijeća Edina Gabela večeras je u ime Grada Sarajeva pozdravila sudionike Međunarodne revije sporta čiji je domaćin sarajevska Peta gimnazija. Poželjela im je fer igru, dobre sportske rezultate, što više druženja i novih prijatelja.

Sedma po redu Revija sporta upriličena je povodom obilježavanja 6. travnja – Dana grada Sarajeva, kao i Dana Pete gimnazije.

Pored domaćina „Pete gimnazije“, sudionici ovogodišnje međunarodne revije sporta su: Druga gimnazija iz Varaždina, Sportska gimnazija iz Beograda, Prva i Druga ekonomska škola, obje iz Beograda, Opća gimnazija KŠC Banja Luka, Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ Sokolac, te iz Sarajeva: Gimnazija Dobrinja, Prva gimnazija, Druga gimnazija, Treća gimnazija i Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija i QSI International School of Sarajevo. U naredna tri dana srednjoškolci će se natjecati u nogometu, košarci, odbojci, rukometu i tenisu.

Učenici Pete gimnazije danas su ugostili i svoje vršnjake iz istanbulske Galatasaray gimnazije.

Postavljene nove zastave na Humu i Bijeloj tabiji

Kao što je najavljeno danas je postavljena nova zastava Bosne i Hercegovine na jarbol na Humu, koju je snažan vjetar proteklog vikenda otkinuo.

Danas je zamijenjeno i državno obilježje na jarbolu kod Bijele tabije, koje je prošle godine postavio Grad Sarajevo povodom obilježavanja 6. travnja – Dana grada.