Сарајевска Пета гимназија седми пут организовала међународну ревију спорта

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Едина Габела вечерас је у име Града Сарајева поздравила учеснике Међународне ревије спорта чији је домаћин сарајевска Пета гимназија. Пожељела им је фер игру, добре спортске резултате, што више дружења и нових пријатеља.

Седма по реду Ревија спорта уприличена је поводом обиљежавања 6. априла – Дана града Сарајева, као и Дана Пете гимназије.

Поред домаћина „Пете гимназије“, учесници овогодишње међународне ревије спорта су: Друга гимназија из Вараждина, Спортска гимназија из Београда, Прва и Друга економска школа, обје из Београда, Опћа гимназија КШЦ Бања Лука, Средњошколски центар „Василије Острошки“ Соколац, те из Сарајева: Гимназија Добриња, Прва гимназија, Друга гимназија, Трећа гимназија и Четврта гимназија, Прва бошњачка гимназија и QСИ Интернатионал Сцхоол оф Сарајево. У наредна три дана средњошколци ће се такмичити у фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету и тенису.

Ученици Пете гимназије данас су угостили и своје вршњаке из истанбулске Галатасараy гимназије.

Постављене нове заставе на Хуму и Бијелој табији

Као што је најављено данас је постављена нова застава Босне и Херцеговине на јарбол на Хуму, коју је снажан вјетар протеклог викенда откинуо.

Данас је замијењено и државно обиљежје на јарболу код Бијеле табије, које је прошле године поставио Град Сарајево поводом обиљежавања 6. априла – Дана града.