Predsjedatelj Gavrić i gradonačelnik Skaka sudjelovali u akciji „Sarajevo – 1.601 ruža za 1.601 cvijet“

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedatelj Gradskog vijeća Igor Gavrić sudjelovali su  danas u akciji „Sarajevo – 1.601 ruža za 1.601 cvijet“ u organizaciji Udruge Ekologa „Arboretum-Botanička Bašta“.

Sarajevski osnovci će u okviru akcije posaditi 1.601 ružu u znak sjećanja na 1.601 dijete koje je stradalo tijekom opsade grada. Gradska uprava Grada Sarajeva je podržala akciju i ona je i uvrštena u službeni program  povodom obilježavanja 6. travnja – Dana Grada Sarajeva. Predsjedatelj Gavrić i gradonačelnik Skaka su zajedno s mališanima posadili ruže u Velikom parku pored Spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva.

  • Čast mi je što sam dio plemenitog projekta koji će mladim naraštajima pomoći da pamte i razumiju žrtvu koju su ova zemlja i njeni građani podnijeli kako bi mi danas u miru mogli graditi život – rekao je Skaka tom prigodom.

Udruga ekologa “Arboretum – Botanička bašta” planirala je i drugi dio ove akcije, koja će biti održana za učenike 22. travnja na Dan planete Zemlje. Taj dan će djeca, koja su sudjelovala u sadnji ruža, izaći žičarom do Vidikovca, a nakon toga, uz pratnju dovoljnog broja iskusnih planinarskih vodiča, popeti na vrh Trebevića.