Предсједавајући Гаврић и градоначелник Скака учествовали у акцији „Сарајево – 1.601 ружа за 1.601 цвијет“

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака и предсједавајући Градског вијећа Игор Гаврић учествовали су  данас у акцији „Сарајево – 1.601 ружа за 1.601 цвијет“ у организацији Удружења Еколога „Арборетум-Ботаничка Башта“.

Сарајевски основци ће у оквиру акције посадити 1.601 ружу у знак сјећања на 1.601 дијете које је страдало током опсаде града. Градска управа Града Сарајева је подржала акцију и она је и уврштена у званични програм  поводом обиљежавања 6. априла – Дана Града Сарајева. Предсједавајући Гаврић и градоначелник Скака су заједно са малишанима посадили руже у Великом парку поред Спомен-обиљежја убијеној дјеци Сарајева.

 

 

  • Част ми је што сам дио племенитог пројекта који ће младим генерацијама помоћи да памте и разумију жртву коју су ова земља и њени грађани поднијели како би ми данас у миру могли градити живот – рекао је Скака тим поводом.

Удружење еколога “Арборетум – Ботаничка башта” планирао је и други дио ове акције, која ће бити одржана за ученике 22. априла на Дан планете Земље. Тај дан ће дјеца, која су учествовала у садњи ружа, изаћи жичаром до Видиковца, а након тога, уз пратњу довољног броја искусних планинарских водича, попети на врх Требевића.