Gradonačelnik Skaka u posjeti novom kantonalnom premijeru Ademu Zolju

Gradonačelnik Abdulah Skaka sa zamjenicima Milanom Trivićem i Ivicom Šarićem danas je posjetio Kanton Sarajevo i s premijerom Ademom Zoljem i kantonalnim ministrima razgovarao o unaprjeđenju suradnje između Grada i Kantona.

Tom prigodom, gradonačelnik Skaka je upoznao premijera Zolja s nekoliko strateških planova Gradske uprave kao i započetih projekata, kako bi se razmotrili modaliteti potpore Kantona i resornih ministarstava u njihovoj daljnjoj realizaciji.

Među njima su projekt obnove i rekonstrukcije objekta Olimpijskog muzeja za koji je neophodno osigurati nedostajuća sredstva, kao i nastavak izgradnje bisciklističke staze kroz Novo Sarajevo za što je zatražena pomoć resornog kantonalnog ministarstva zbog izmještanja taksi stajališta na Dolac Malti. Razgovaralo se i o projektu izgradnje Parka prirode na Darivi, muzeja “Mersad Berber”, obnove Bistričke željezničke stanice, uređenja Trga BiH…

Premijer Zolj je kazao da će predočene prijedloge Gradske uprave detaljno razmotriti s resornim ministrima te da će, sve planove i započete aktivnosti, sukladno važećim zakonima i financijskim mogućnostima, Kanton podržati pa i intenzivirati gdje je to neophodno, kako neki projekti poput biciklističke staze ne bi čekali na daljnju realizaciju.

Prvi studentski festival klasične glazbe

Od 11. do 13. travnja održan je Prvi studentski festival klasične glazbe, kojeg su podržale gradske uprave Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Studenti glazbenih akademija Sveučilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, u suradnji s Udrugom građana za njegovanje klasične glazbe „Koral“, ugostili su brojne učenike i predavače iz Bosne i Hercegovine, Srbije (Kragujevac) i Crne Gore (Cetinje i Nikšić).

Tom prigodom posjetili su Vijećnicu gdje su im uručeni simbolični pokloni Grada Sarajeva.

Tiskovna konferencija 17. travnja povodom održavanja prve akademije za menadžment u kulturi u Sarajevu

Grad Sarajevo u partnerstvu s Goethe-Institutom organizira rad prve akademije za menadžment u kulturi. Slične akademije se jednom godišnje održavaju u Solunu, Bukureštu i Sofiji. Sarajevo će biti četvrti grad domaćin akademije, od 7. do 12. svibnja ove godine.

U glavnom gradu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini nedostaju kadrovi koji bi obavljali menadžerske poslove u kulturi. Cilj ove akademije je da potakne proces edukacije, kako onih koji već rade u kulturi i kulturnim institucijama, tako i onih koji imaju ambicije da se bave tim poslom.

„Vjerujem da će rad prve akademije u Sarajevu biti uspješan i da će pokrenuti razmišljanja o važnosti educiranja kulturnog menadžmenta, te da će se ona i ubuduće održavati jednom godišnje“, kaže Klaus Krischok, direktor Goethe-Instituta BiH.

Pripremljen je zanimljiv program akademije, uz učešće vrhunskih predavača iz Njemačke, regije i BiH, koji će kroz predavanja, radionice i forume prenijeti svoja znanja i iskustva.

Goethe-Institut i Grad Sarajevo uputili su javni poziv za slanje prijava zainteresiranih. Broj mjesta je ograničen. Rok za slanje prijava je 25. travanj 2018. na e-mail adresu: ajla.eljsani-arnautlija@goethe.de

Dodatne informacije možete dobiti na web stranici www.goethe.de/ins/ba/bs/index.html

Goethe-Institut će u utorak 17. travnja u 11.00 sati omogućiti predstavnicima medija da na tiskovnoj konferenciji dobiju odgovore na pitanja o radu akademije. Tiskovna konferencija će se održati u prostorijama Goethe-Instituta u Sarajevu (u zgradi Feroelektro), Titova 28, 4. kat, ulaz s Titove ulice.