Градоначелник Скака разговарао са начелницима Колџом и Ефендићем

Град Сарајево ће наставити успјешно сарађивати те реализовати заједничке пројекте са општинама Ново Сарајево и Нови Град, истакнуто је данас током састанака који су одржани у сједиштима општина Ново Сарајево и Нови Град.

Наиме, градоначелник Сарајева Абдулах Скака са сарадницима посјетио је двије градске општине те одвојено разговарао са начелницима Неџадом Колџом и Семиром Ефендићем, којима је честитао на досадашњем успјешном дјеловању. Разговарано је, између осталог о инфраструктурним пројектима, рјешавању комуналних проблема, те урбаном развоју Града Сарајева и четири градске општине.

Током састанка са начелником Колџом констатован је наставак изградње бициклистичке стазе кроз ову општину, што је један од значајних пројеката које у овој години реализује Град. Градоначелник Скака и начелник општине Нови Град Семир Ефендић су, између осталог, разматрали реализацију нових пројеката.

 

Прва академија за менаџмент у култури у партнерству Града Сарајева и Гете-Института од 7. до 12. маја ове године

      Prva-akademija-za-menadžment-u-kulturi-u-partnerstvu

Град Сарајево у партнерству са Гете-Институтом организује рад прве академије за менаџмент у култури од 7. до 12. маја ове године. Циљ академије је да потакне процес едукације, како оних који већ раде у култури и културним институцијама, тако и оних који имају амбиције да се баве тим послом – истакнуто је на данас одржаној прес конференцији на којој су се новинарима обратили замјеник градоначелника Милан Тривић и директор Гете-Института БиХ, Клаус Кришок.

 „Град Сарајево је поздравио идеју Гете-Института да се одржи ова академија, јер код нас постоји потреба за развојем културног менаџмента. Ова област има перспективу: важно је почети мијењати начин размишљања у овој области и покренути активности везане за креирање културне стратегије Града, Кантона…“, казао је замјеник градоначелника Тривић.

 За Гете-Институт је битно савјетовање и организовање културних институција и културних дјелатника“, казао је директор Гете-Института БиХ Клаус Кришок те исказао увјерење да ће рад прве академије у Сарајеву бити успјешан и да ће покренути размишљања о важности едуцирања културног менаџмента.

 

Сарајево ће поред Солуна, Букурешта и Софије, бити четврти град домаћин академије. Припремљен је занимљив програм академије, уз учешће врхунских предавача из Њемачке, региона и БиХ, који ће кроз радионице и форуме пренијети своја знања и искуства. Теме прве сарајевске академије су: стратегија развоја културе, обезбјеђивање простора у култури, дипломатија у култури, затим веће учешће публике и развој културне заједнице, те јавно-приватно партнерство и спонзорство у култури. Локације на којима ће се одржавати Академија су: Вијећница, Историјски музеј, сала Парламента, Арс Аеви, Босански културни центар и Народно позориште.

Учесници данашње прес конференције подсјетили су да су Гете-Институт и Град Сарајево упутили јавни позив за слање пријава заинтересованих. Број мјеста је ограничен. Рок за слање пријава је 25. април 2018. на имејл адресу: ajla.eljsani-arnautlija@goethe.de

Додатне информације могу се добити на веб страници: www.goethe.de/ins/ba/bs/index.html