Grad Sarajevo finansijski podržao FK Sarajevo

      Grad-Sarajevo-finansijski-podržao-Fudbalski-klub-Sarajevo

Grad Sarajevo nastavlja podržavati istaknute sportske kolektive iz glavnog grada Bosne i Hercegovine u cilju postizanja što boljih rezultata, ali i promocije mladih, sporta i zdravog života.

Tim povodom danas su u Vijećnici gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktorica FK „Sarajevo“ Sabrina Buljubašić potpisali ugovor o finansijskoj podršci kluba koji je učinio tako puno na afirmaciji našeg grada i cijele države BiH.

„Prošle godine najavili smo da ćemo unaprijediti saradnju i pružiti svaki vid pomoći i podrške vrhunskom sportu. U nama ćete uvijek imati partnera i podršku. Klub koji nosi ime grada Sarajeva, klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, to zaslužuje. Prošle godine sam rekao da ćemo učiniti sve da se titula vrati u Sarajevu, a obzirom da se Sarajevo trenuto nalazi na vrhu tabele, vjerujem da je rukovodstvo sa igračima na pravom putu da to postane stvarnost“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Direktorica Buljubašić je zahvalila Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na podršci i razumijevanju koje ima prema sportskim klubovima.

Inače, iz budžeta Grad Sarajevo za 2019. godinu predviđena su finansijska sredstva za FK Sarajevo i za FK Željezničar.