Град Сарајево и ФлајБосниа у заједничком пројекту промоције туризма

Потписивањем Уговора о сарадњи, данас је на конференцији за новинаре озваничен почетак промотивне кампање између Града Сарајева, Јавног предузећа Сарајево д.о.о. и бх. авиокомпаније ФлајБосниа, а у циљу оснаживања туристичке понуде и упознавања туриста са неким од највећих туристичких атракција, Требевићке жичаре и сарајевске Вијећнице.

Потписници Уговора, директор ЈП Сарајево д.о.о., Енсар Еминовић и директор компаније „ФлајБосниа“, Тарик Билалбеговић, истакнули су да је ову сарадњу потакнуо све већи број путника који у Сарајево долази авионима ове компаније.

Договорено је да се путницима понуде посебне погодности приликом посјете Жичари и Вијећници, а путем информативних летака у авионима поменуте компаније, биће упознати не само са Жичаром и Вијећницом, него и главним градом Босне и Херцеговине.

„Град Сарајево их на овај начин жели привући, али и пожељети добродошлицу у главни град, те успоставити модел јавно-приватног партнерства у интересу грађана. Акција ће допринијети бољем раду Жичаре и Вијећнице, а свака марка коју заради ЈП Сарајево д.о.о.враћа се Сарајлијама. Захваљујем се градоначелнику Абдулаху Скаки који је и иницирао ову врло квалитетну и креативну сарадњу“, истакнуо је директор ЈП Сарајево д.о.о., Енсар Еминовић.

Ваучери за посебне погодности су штампани на картама, односно boarding passu боардинг пассу за све путнике ФлајБосние, а са њима остварују право на поклон добродошлице и друге погодности о којима ће се детаљно моћи упознати на интернет страници.

Сви путници ће добити и промотивни летак који их упознаје са Жичаром и Вијећницом, па ће на извјестан начин њихов први контакт са Сарајевом бити управо та добродошлица.
Ово је само један у низу пројеката којима се креативно и квалитетно побољшава промоција Сарајева као туристичке дестинације.