Gradonačelnik Skaka pimio policajca Nihada Zolja: Vaša profesionalna i hrabra reakcija šalje važnu poruku građanima Sarajeva

      Gradonačelnik-Skaka-pimio-policajca-Nihada

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo koji je jučer hrabro reagirao pri korištenju vatrenog oružja i ranjavanju jedne osobe na Merhemića trgu.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

– Zatekao sam se u blizini i kada sam čuo pucanj, prišao sam i sukladno Zakonu propisanim protokolom razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost – rekao je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

– Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provedbu zakona u državi zbog čega zaslužuje svu našu potporu – rekao je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nositelja Zlatnog ljiljana koji je poginuo 8. lipnja 1992. godine u borbama na Trebeviću.