Окончане пријаве на иницијативу Смарт Сарајево, у току гласање за најбољи пројекат

      Okončane-prijave-na-inicijativu-Smart-Sarajevo-u-toku-glasanje-za-najbolji-projekat

Јавни позив “Смарт Сарајево” је затворен и приједлози се више не прихватају. Сљедећи корак у процесу је гласање грађана за приједлоге који вам се највише допадају и који су оцијењени као прихватљиви за овај јавни позив. Гласање је почело 24. јула и трајат ће до 20. августа ове године. Приједлог који сакупи највећи број гласова, ући ће у ужи избор.

Иницијативу „Смарт Сарајево“ су покренули Град Сарајево и Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Пројекти ће третирати најважније изазове и потенцијале које су сами грађани Сарајева дефинисали кроз истраживање које је проведено у марту ове године. Фонд за пројекте је већи од 800.000 КМ.

Пријављивање на јавни позив и оцјењивање пријављених пројеката врши се и кроз нову дигиталну платформу consul.sarajevo.ba.
Ријеч је о тестној платформи у оквиру примјене паметних рјешења која ће у наредном периоду бити ефикасан начин комуникације између Града Сарајева и грађана.

Да бисмо обезбиједили једнако вријеме за гласање за све поднесене приједлоге, укључујући оне поднесене поштом, те накнадно додане на ову платформу – гласови подршке које су неки приједлози до 24. јула сакупили, неће се рачунати у гласању.

Рачунаће се само гласови на анкети која се налази на сљедећем линку:

https://consul.sarajevo.ba/polls/vote-for-smart-sarajevo-prooposals

У међувремену, УНДП, Град Сарајево и Општина Стари Град оцијениће све прихватљиве приједлоге, те ће листа одабраних бити представљена на јавном догађају крајем августа. Гласајте за приједлог који мислите да је важан и који ће направити Сарајево паметнијим градом!

Иницијатива „Смарт Сарајево“ има велики потенцијал за побољшање квалитете живота грађана и подршку развоја урбане економије града кроз иновативна и технолошки утемељена рјешења. Стварање паметнијег града почиње разумијевањем потреба и жеља људи и проналажењем иновативних рјешења и идеја које би помогле у њиховом испуњавању.

Позив је био отворен за невладине организације, приватне компаније, јавне образовне институције, школе, технолошке центре и све друге организације. Вриједност појединачних пројеката је максимално 85.000 конвертибилних марака.