Сусрет градоначелника Скаке и најстаријег овогодишњег хаџије

 

      Susret-gradonačelnika-Skak-e-i-najstarijeg-ovogodišnjeg-hadžije

Сусрет пун емоција и радости градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке са овогодишњим најстаријим хаџијом Заимом Чељом, који у организацији Исламске заједнице у БиХ, путује у света мјеста у Саудијску Арабију.

Градоначелник је дао подршку његовим настојањима да испуни своју вјерску дужност, те у 86. години први пут отпутује авионом на Хаџ.

 

“Само искрена вјера може дати људима снаге да раде велике ствари које чини наш будући хаџија. То је истовремено порука и инспирација младим људима да иду ка изазовима без обзира на околности и препреке”, истакао је градоначелник Скака.

Хаџија Заим је рекао да је прошле године сањао овај пут, те се ове одлучио да то и оствари. Захвалио је градоначелнику на пријему и пожелио успјех у даљем раду.

Одржан фестивал Лајв Стејџ уз подршку Града Сарајева

      Održan-festival-Laiv-Steidž-uz-podršku-Grada-Sarajeva

Сарајлије и сви гости бх. пријестолнице, имали су прилику уживати у наступима 27 регионално познатих имена из свијета поп, рок и електронске музике у оквиру музичког фестивала Лајв Стејџ, а уз подршку Града Сарајева.

Велике манифестације са међународним предзнаком представљају један од најбољих видова брендирања и промоције нашег града.

Обзиром да је Сарајево препознат од стране регионалних и свјетских туристичких агенција и медија као атрактивна дестинација, очекујемо да фестивал значајно допринесе унапређењу туризма, туристичке понуде, те његово позиционисање као још атрактивније дестинације.

Лајв Стејџ је поред вечерњих концерата укључивао и дневне бесплатне активности које су употпуниле његов садржај.