Grad Sarajevo organizira bajramsku svečanost ispred Vječne vatre

      Grad-Sarajevo-organizuje-bajramsku-svečanost-ispred-Vječne-vatre-Grad-Sarajevo

Grad Sarajevo u suradnji s Islamskom zajednicom poziva sve sugrađanke i sugrađane da zajedno obilježimo Kurban Bajram uz svečanost koja će okupiti sve stanovnike Sarajeva, ali i goste iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Sadržaj programa je pomno pripremljen u suradnji s IZ, a bit će realiziran u 20.00 sati ispred Narodnog kazališta, te u 20.30 sati u Titovoj ulici.

“Bajram donosi radost svim muslimanima širom svijeta i uvijek otvara vrata domova naše obitelji za sve goste koji tradicionalno obilježavaju ovaj blagdan. Ljepota i prednost življenja u Sarajevu, posebno se prepoznaju za blagdane kada zavladaju tradicionalni običaji naroda koji žive u našem gradu. Ta specifičnost uvijek iznova probudi najdublji dio nas, donoseći sa sobom iskrenu povezanost s obitelji, prijateljima i susjedima. Desetljeća očuvanja tradicijske kulture inspiracija su za svaki novi napor da u našem gradu predstavimo onaj najskriveniji i najbolji dio nas”, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Posebno se radujem da večernje sate prvog dana Kurban Bajrama provedemo zajedno”, dodao je Skaka.

Obilježena 25. godišnjica stradanja četvero Sarajlija u ulici Ilije Engela

      Obilježena-dvadeset-i-peta-godišnjica-stradanja

Danas je obilježena 25. godišnjica stradanja četvero Sarajlija u ulici Ilije Engela. Tim povodom, zamjenik gradonačelnika Milan Trivić, u ime Grada Sarajeva, položio je cvijeće i odao počast na mjestu stradanja.

Povodom ovog tužnog nadnevnka, danas su se na mjestu pogibije okupile i odale počast obitelji žrtava, te članovi Udruge roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Predsjednik Udruge Fikret Grabovica, podsjetio je ovom prilikom da je na ovaj dan 1993. godine na tom lokalitetu granata ispaljena saagresorskih položaja, usmrtila četvoro civila od kojih dvoje djece: Irmu Hadžimuratović koja je imala nepunih osam godina, njenu majku Elviru Hadžimuratović, trinaestogodišnjeg dječaka Jasmina Terovića i sugrađanku Veru Kovačević.