Град Сарајево организује бајрамску свечаност испред Вјечне ватре

      Grad-Sarajevo-organizuje-bajramsku-svečanost-ispred-Vječne-vatre-Grad-Sarajevo

Град Сарајево у сарадњи са Исламском заједницом позива све суграђанке и суграђане да заједно обиљежимо Курбан Бајрам уз свечаност која ће окупити све становнике Сарајева, али и госте из других градова Босне и Херцеговине.

Садржај програма је помно припремљен у сарадњи са ИЗ, а биће реализован у 20.00 часова испред Народног позоришта, те у 20.30 часова у Титовој улици.

“Бајрам доноси радост свим муслиманима широм свијета и увијек отвара врата домова наше породице за све госте који традиционално обиљежавају овај празник. Љепота и предност живљења у Сарајеву, посебно се препознају за празнике када завладају традиционални обичаји народа који живе у нашем граду. Та специфичност увијек изнова пробуди најдубљи дио нас, доносећи са собом искрену повезаност са породицом, пријатељима и комшијама. Деценије очувања традицијске културе инспирација су за сваки нови напор да у нашем граду представимо онај најскривенији и најбољи дио нас”, истакао је градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

“Посебно се радујем да вечерње часове првог дана Курбан Бајрама проведемо заједно”, додао је Скака.

 

Обиљежена 25. годишњица страдања четверо Сарајлија у улици Илије Енгела

      Obilježena-dvadeset-i-peta-godišnjica-stradanja

Данас је обиљежена 25. годишњица страдања четверо Сарајлија у улици Илије Енгела. Тим поводом, замјеник градоначелника Милан Тривић, у име Града Сарајева, положио је цвијеће и одао почаст на мјесту страдања.

Поводом овог тужног датума, данас су се на мјесту погибије окупиле и одале почаст породице жртава, те чланови Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995.

 

Предсједник Удружења Фикрет Грабовица, подсјетио је овом приликом да је на овај дан 1993. године на том локалитету граната испаљена са агресорских положаја, усмртила четверо цивила од којих двоје дјеце: Ирму Хаџимуратовић која је имала непуних осам година, њену мајку Елвиру Хаџимуратовић, тринаестогодишњег дјечака Јасмина Теровића и суграђанку Веру Ковачевић.