Gradonačelnik Abdulah Skaka upriličio prijem za veleposlanika Republike Sjeverne Makedonije u BiH

      Gradonačelnik-Abdulah-Skak-a-upriličio-prijem

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, primio je danas u Vijećnici veleposlanika Republike Sjeverne Makedonije, Nj.E., Ekrema Ebibija.

Sarajevo i Skoplje povezuje dugogodišnje prijateljstvo i tradicionalne veze u svim područjima, multikulturalni su gradovi i razmjenjuju velika iskustva.

“Upoznao sam veleposlanika s kapitalnim projektima koje nova gradska administracija planira realizirati s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana. Temeljem naših pobratimskih odnosa, a u želji da se postojeća razina suradnje unaprijedi, usuglasili smo da postoji prostor za značajno unapređenje na svim poljima života”, istakao je Skaka.

Za početak je predloženo pokretanje bilateralne kulturne suradnje na području umjetnosti, u vidu multikulturalne izložbe grupe umjetnika koji bi svoja djela predstavili u nekoliko tehnika, slika i crteža, a prema mogućnostima galerije ili muzeja.

Tijekom susreta konstatirano je da dobre odnose gradova Sarajeva i Skoplja treba nastaviti i zajednički unapređivati realizacijom konkretne gospodarske, ekonomske i turističke suradnje.

Veleposlanik Ebibi je izrazio spremnost EU integracija za razmjenu iskustava s Bosnom i Hercegovinom, te pozdravio organizaciju Summita zemalja jugoistočne Europe na kojem su učešće uzeli i predstavnici Skoplja predvođeni gradonačelnikom Petre Shilegovim.