Tradicionalna bajramska kava s gradonačelnikom u Ferhadiji

      Tradicionalna-bajramska-kafa-sa-gradonačelnikom-u-Ferhadiji-Grad-Sarajevo

Prelijepa i prepuna gostiju iz cijeloga svijeta, sarajevska Ferhadija je i ove godine bila mjesto okupljanja tradicionalne bajramske kave s gradonačelnikom Sarajeva, Abdulahom Skakom.

“Sarajlije su, uvijek tako osjećam, kao i naša kava – jaki, topli i razgovorljivi”, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Ove godine smo dijelili radost – kavu i slatko ispred sarajevske Tržnice, a s nama je bilo i gostiju iz Italije, Austrije, Velike Britanije, Saudijske Arabije iz Perua, ali i onih s Mejtaša, Bistrika, Hošinog Brijeg, Dobrinje, Buća Potoka, Otoke…

“U dergjahu mog srca”: Tisuće Sarajlija na središnjoj bajramskoj svečanosti ispred Vječne vatre!

      “U-dergjahu-mog-srca”-Hiljade-Sarajlija-na

Nekoliko tisuća Sarajlija i gostiju našeg grada će po manifestaciji “U dergjahu srca mog” pamtiti ovogodišnji Kurban bajram, a iz Sarajeva su poslane jedinstvene poruke ljubavi i mira. Program ispred Vječne vatre organiziran je u suradnji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Grada Sarajeva.

“Odgovorni smo sačuvati tradicijsku kulturu i vrijednosti koje su nam ostavili naši preci. To je posebno važno u našem gradu gdje desetljećima žive različitosti”, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

U programu su sudjelovali hafizi Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Ibrahim Bilčević, zbor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Armin Muzaferija, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhovne glazbe.

Slika iz prepune Titove ulice govori više od riječi. Bh. prijestolnica još je jednom pokazala da je grad otvorenog srca gdje se svi vjerski blagdani obilježavaju zajedno.