Порука градоначелника Сарајева поводом отварања СФФ-а

      Poruka-gradonačelnika-Sarajeva-povodom-otvaranja-Sarajevo-film-festivala-Grad-Sarajevo

“Постоји у Сарајеву тачка за коју ће вам рећи да је ријетко, можда, једино мјесто гдје су се Исток и Запад – пољубили. Не као стране свијета, већ као културе и цивилизације. Сарајево се, рекли би пјесници, из таквог пољупца родило и у тој јединственој љубави и различитости одрасло и развило у европски драгуљ.

Једна од манифестација која на најбољи начин његује тај космополитски идентитет Града Сарајева је управо Сарајево Филм Фестивал. Сви осјећамо оне познате добре вибрације. Ове године она слави јубилеј, 25. годишњицу. Овај међународни филмски фестивал је промијенио начин на који се Сарајево и цијела Босна и Херцеговина гледају у међународној јавности. СФФ је један од симбола, данас би рекли, најјачих брандова града Сарајева. Ми смо то препознали и прогласили га манифестацијом од посебног интереса. Филмска индустрија постаје мост између људи и прилика да презентујемо властити духовни и културни идентитет.

Поносан сам што је Сарајево у име ове интернационалне смотре филмске умјетности – културни центар Европе и што у наш град пристижу гости из најразличитијих дијелова свијета. Свих фестивалских дана говори се заједничким језиком, језиком филма и умјетности, стваралаштва, пријатељства и мира. Сарајево Филм Фестивал је домаћи производ који се својом квалитетом и одличном организацијом наметнуо на пробирљивом свјетском тржишту.

Одакле год да сте, у Сарајеву сте код куће.

Добродошли!”

Градоначелник Сарајева, Абдулах Скака