Djeca Zavoda Mjedenica ljetovala u Novom Vinodolskom

Grad Sarajevo je u suradnji s Gradom Zagrebom i ove godine omogućio ljetovanje sarajevske djece u hrvatskom primorskom gradu Novi Vinodolski.

Odlazak 20-ro djece Zavoda Mjedenica na ljetovanje je nastavak zajedničkog projekta dvaju partnerskih gradova koji se uspješno realizira već šestu godinu zaredom.

„Ovo je jedna u nizu aktivnosti suradnje između Sarajeva i Zagreba. Ali ova suradnja nam je najdraža, jer ovo je izuzetna prilika da se širi ljubav i prijateljstvo. Zato će Grad Sarajevo i dalje zajedno s prijateljima iz Zagreba podržavati ovaj i slične projekte, jer mladi su, u svakom smislu, budućnost naših glavnih gradova i država“, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Sarajevski mališani su zajedno sa svojim prijateljima iz Vukovara boravili u Vili Rustici u Novom Vinodolskom, u blizini Rijeke, u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba.

Za djecu su osmišljene mnogobrojne zanimljive aktivnosti u okviru kojih su imali mogućnost da se druže, sklope nova poznanstva i ponesu lijepe uspomene.