Градоначелник Скака: Град Сарајево наставља подржавати значајну мисију Удружења Тинк пинк – Заједно смо једно

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака, вечерас је у Вијећници присуствовао другом Тхнк Пинк Партију.

„Град Сарајево наставља подржавати племениту и значајну мисију Удружења, која је од изузетне важности у ширењу свијести о карциному дојке и здрављу жена. Требају нам системска рјешења, али нам треба и овакав грађански активизам. Жена је стуб здраве породице и здравог друштва”, истакнао је градоначелник Скака.

Овом јединственом догађају у Вијећници присуствовао је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, представници дипломатског кора, те бројне званице из друштвеног, пословног и културног живота града Сарајева.

Према ријечима регионалне директорице Удружења “Тинк пинк”, Неле Хасић, жеља им је да организацијом овог евента, са друштвено одговорним партнерима, институцијама, пријатељима и појединцима, подијеле дјелић искуства онога што раде свих дана у години, те да заједно наставе активности везане за едукацију, редовне прегледе и програме психо-социјалне подршке.

Једна од важних активности овог пројекта је “Race for the cure” – шетња за оздрављење, која ће се ове године одржати 29. септембра у Сарајеву у циљу оснаживања здравља жена у борби против карцинома дојке, које су преживјеле ову болест или се и даље боре сa њом.

 

Обиљежена тужна годишњица убиства двоје дјеце у улици Хамдије Крешевљаковића

Замјеник градоначелника Милан Тривић и градски вијећник Самир Фазлић, данас су, у име Града Сарајева, одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје у улици Хамдије Крешевљаковића број 15.

На том мјесту, прије 27 година, од дејства гранате испаљене са агресорских положаја из правца Требевића, убијени су десетогодишња Аида Грозданић и деветогодишњи Елдин Гвожђар.

„Ово је тежак тренутак за све нас. Посебно нас потресе кад присуствујемо обиљежавању годишњица страдања дјеце, најневинијих жртава свих ратова“, истакао је замјеник градоначелника Тривић.

“Овдје смо да чувамо истину од заборава и да његујемо културу сјећања, посебно због младих и будућих генерација”, поручио је предсједник Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992-1995, Фикрет Грабовица.

На овај тужан дан, на мјесту страдања дјеце, окупили су се и почаст одале породице жртава и ученици Основне школе „Владислав Скарић”.