Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas ambasadoricu Kraljevine Španije u BiH, NJ.E. Mariju Auroru Mejia Errasquin. Gradonačelnik je i ovom prilikom zahvalio na svoj pomoći i podršci koju je Vlada Španije pružila Sarajevu za obnovu Vijećnice. Upoznavši ambasadoricu  Errasquin o dinamici radova na Vijećnici, gradonačelnik Komšić je istakao da nije slučajnost da će do polovine iduće godine ona zablistati punim sjajem.

 „Iduće godine u našem gradu se obilježava sto godina  od početka Prvog svjetskog rata i 30. godina od održavanja XIV Zimskih olimpijskih igara. Tim povodom Bečka filharmonija će iz sarajevske Vijećnice poslati građanima Sarajeva, BiH i svima u svijetu jedinstevnu muzičku poruku mira i internacionalnog prijateljstva“, istakao je Komšić te izrazio želju da se Španija aktivno uključi u projekat „Sarajevo- evropski most kultura 2014“.

Ambasadorica je dodala kako će slijediti tradiciju dobrih odnosa i saradnje između Kraljevine Španije i Bosne i Hercegovine kao i između pobratimskih gradova Madrida, Barcelone i Sarajeva.