Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas stipendiste Programa MMF (Marshall Memorial Fellowship) iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su u sklopu studijskog putovanja u posjetu gradu Sarajevu. Riječ je o profesionalcima iz različitih oblasti, od uposlenika u State Departmentu, preko ravnatelja organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava, do predstavnika sveučilišta i nevladinog sektora. Kroz ovaj program, stipendistima se pruža prilika da postanu aktivni i odgovorni lideri koji će vlastitim djelovanjem i istraživanjem upoznati i doprinijeti stvaranju boljih društvenih uvjeta u cilju razvitka svoje i evropske zajednice.

S obzirom na interesiranja koja su tijekom današnjeg susreta iskazali američki stipendisti Programa MMF, zamjenik gradonačelnika Živanović ukratko ih je upoznao s trenutačnim ustavno-pravnim položajem  i mjerodavnostima Grada Sarajeva. Razgovaralo se i o odnosu Grada s općinama i Kantonom, formalnom i neformalnom obrazovanju, turizmu, mladima, suradnji i radu s građanima…

„Budućnost Bosne i Hercegovine je u snažnoj lokalnoj vlasti“, naglasio je dogradonačelnik Živanović, te dodao kako je potrebno ulagati u mlade generacije kako bi mogli aktivno sudjelovati u društvenom i političkom životu ovoga grada i zemlje.

U MMF programu, koji djeluje već 26 godina,  do sada je sudjelovalo više od 1.400 stipendista – europskih i američkih eksperata iz oblasti politike, biznisa, medija i nevladinih organizacija.