"Grad Sarajevo u svojstvu člana Asocijacije gradova nosilaca poruke mira, u skladu sa Statutom Asocijacije, apeluje za mirno i diplomatsko rješenje sukoba na Bliskom istoku. Kako su zadaci Asocijacije suprotstavljanje ratu i njegovanje duha mira, tolerancije  i multikulturnog poštivanja, pozivamo i ostale članove Asocijacije da zatraže prekid oružanih sukoba u kojima stradaju nedužni civili i obnovu političkih pregovora o trajnom rješenju dugogodišnje krize na ovim prostorima.

Sarajevo – grad stradalnik, ali i grad koji stoljećima baštini duh tolerancije i suživota, želi Bliskom istoku poslati poruku mira. Stoga apelujemo na gradove Bliskog istoka da poput Sarajeva budu simbol borbe za život nasuprot smrti, simbol tolerancije, koegzistencije i demokracije.

Pozivamo i ostale članove Asocijacije gradova nosilaca poruke mira kao i Ujedinjene nacije koje slušaju glas ovih gradova da što prije učine sve da se zaustavi krvoproliće na Bliskom istoku i spase nedužni civili.", navodi se u apelu koji je danas usvojilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva na prijedlog gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Marina Ivaniševića.

Izvor: Gradska uprava