Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Četvrtak, 18.12.2014 22:34 h A A A  

"Sarajevo - evropski most kultura 2014"

Obiljezavanje stotinu godina od sarajevskog atentata i pocetka Prvog svjetskog rata, 30 godina od odrzavanja XIV Zimskih olimpijskih igara, 30 godina festivala "Sarajevska Zima", 20 godina Sarajevo Film Festivala, te otvorenje sarajevske Vijecnice samo su neki od dogadjaja koje Sarajevo docekuje u 2014. godini.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Obavještenje o nabavci sa međunarodnom objavom: „Izrada glavnog projekta, isporuka opreme, montaža i puštanje u rad Trebevićke žičare u Sarajevu“

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate/ponuđače registrovane za obavljanje djelatnosti koja je predmet nabavke, da je u „Službenom glasniku BiH“, broj 91/14 od 24.11.2014. godine, objavljeno Obavještenje o nabavci sa međunarodnom objavom. Predmet ograničenog postupka sa pretkvalifikacijom je izbor najpovoljnijeg ponuđača za nabavku roba: „Izrada glavnog projekta, isporuka opreme, montaža i puštanje u rad Trebevićke žičare u Sarajevu“.  
Gradonačelnik Ivo Komšić čestitao Hanuku

Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić čestitao je svim Jevrejima u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini Hanuku, blagdan svijetla sa željom da ga provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći. Povodom blagdana gradonačelnik Komšić uputio je čestitke i predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakubu Finciju, te predsjedniku Jevrejske opštine u Sarajevu Borisu Kožemjakinu. 
Gradonačelnik Komšić upriličio prijem za Admira Zukana, osvajača bronzane medalje na Svjetskom karate prvenstvu

Gradonačelnik Ivo Komšić i njegov pomoćnik za kulturu, obrazovanje i sport Ramiz Kadić danas su u prostorijama Gradske uprave upriličili prijem za Admira Zukana, člana Karate kluba „Nokachi Sarajevo“ i bh. karate reprezentativca, koji je osvojio bronzanu medalju na 22. svjetskom seniorskom karate prvenstvu u njemačkom gradu Bremenu u mjesecu novembru, u konkurenciji 116 zemalja. Admir Zukan je jedan od najtrofejnijih reprezentativaca i kapiten bh. karate reprezentacije. 
Flydubai će omogućiti da veliki broj turista iz Dubaija dođe vidjeti Sarajevo

Sarajevo se aviolinijom povezalo sa jednom od najpopularnijih turističkih destinacija, Dubaijem. Ovaj čarobni grad posjetiocima nudi različite atrakcije i iskustva. Sarajlije, ali i Bosanci i Hercegovci će sada moći direktnom linijom stići u ovaj čarobni grad. Aviokompanija Flydubai je danas u Sarajevu prezentovala novi direktan let koji imaju u svojoj ponudi, a to je relacija od glavnog grada BiH do Dubaija. Ova ruta je jedna od pet novih čije je pokretanje aviokompanija najavila širom Centralne i Jugoistočne Evrope, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje sa Dubaijem i širim regionom preko drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu Dubai international.  
Gradska uprava Sarajeva finišira pregovore za organizaciju Javnog dočeka Nove 2015. godine

Grad Sarajevo organizirat će doček Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBi centra, uvjeren da će svima, koji se odluče ispratiti staru i dočekati Novu 2015. godinu na otvorenom, i ovaj put pružiti dobru zabavu, sigurnost i radost u novogodišnjoj noći u kojoj će biti upriličen nezaboravan vatromet. S obzirom na veliko interesovanje medija i javnosti o dočeku Nove godine u Sarajevu obavještavamo da Izvršni odbor za pripremu i organizaciju dočeka Nove 2015., u završnoj je fazi pregovora sa ponuđačima za organizaciju Centralnog i Dječijeg programa.  
Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić svečano otvorio 4. Coca-Cola Holiday Market u Sarajevu.

Gradonačelnik Ivo Komšić svečano je večeras otvorio 4. Coca-Cola Holiday Markete uz prisustvo Davida Bertha, šefa Misije USAID-a, šefa Kooperacija u Delegaciji EU za BiH Melvina Asina te direktora Coca-Cola Marketa Alisa Brkića.  
U Vijećnici održan koncert božićnih pjesama i bosanske sevdalinke

Večeras je u sarajevskoj Vijećnici u organizaciji Ambasade Republike Poljske održan Božićni koncert gudačkog kvarteta u čijem sastavu su bili poljski, bosanskohercegovački i regionalni muzičari. U ime domaćina - grada Sarajeva, prisutnima se obratio gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić, a u ime organizatora ambasador Poljske u BiH, Nj.E. Andrzej Krawczyk.  

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: 1 °C
Izlazak sunca: 7:13
Zalazak sunca: 4:09
Vlažnost: 100%
Vidljivost: 4.01km
Pritisak: 1023.03mb
Vjetar: S 1.61k/h
Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.