Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Subota, 24.09.2016 22:44 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Zajedničke izjave za medije dogradonačelnika Abdulaha Skake, kantonalnog premijera Elmedina Konakovića i gradonačelnika Istanbula Kadira Topbasa

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković u ponedjeljak, 26. septembra, bit će domaćini gradonačelniku pobratimskog prijateljskog grada Istanbula Kadiru Topbasu, koji će sa višečlanom delegacijom doputovati u jednodnevnu zvaničnu posjetu gradu Sarajevu. Nakon bilateralnog susreta na kojem će se razgovarati o budućim vidovima saradnje dva grada, u ponedjeljak 26. septembra u 16.00 sati u Vijećnici bit će upriličene zajedničke izjave za medije dogradonačelnike Sarajeva Skake, premijera KS Konakovića i gradonačelnika Istanbula Topbasa.  
Gradonačelnici Sarajeva i Budimpešte potpisali Sporazum o saradnji

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić nalazi se u zvaničnoj posjeti pobratimskom gradu Budimpešti na poziv prvog čovjeka mađarske prijestolnice Istvána Tarlósa. Posjeta je dogovorena prilikom boravka gradonačelnika Budimpešte u Sarajevu u aprilu ove godine povodom Dana grada.Tokom današnjeg susreta, gradonačelnici Komšić i Tarlós su razgovarali o potrebi konkretizovanja i intenziviranja međusobnih veza, što je rezultiralo potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Sarajeva i Budimpešte na svim područjima od interesa za građane ova dva grada. 
Dogradonačelnik Abdulah Skaka otvorio Simpozij „Reactivate Sarajevo“ u Vijećnici

Jutros je u Vijećnici počeo s radom jednodnevni međunarodni simpozij pod nazivom „Reactivate Sarajevo“. Zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka je uime domaćina Grada Sarajeva kao počasnog pokrovitelja, otvorio skup i poželio uspješan rad učesnicima Simpozija, koji je okupio domaće i međunarodne eksperte iz oblasti arhitekture, urbanizma i kulture. „Okupili smo se u jednom od najljepših i najreprezentativnijih objekata u gradu Sarajevu. Ovo arhitektonsko i historijsko obilježje glavnog grada BiH, nakon 18 godina obnove, ponovo je otvoreno za javnost 2014. i danas je postalo jedna od najznamenitjih turističkih atrakcija Sarajeva“, istaknuo je Skaka. 
Gradonačelnik Ivo Komšić na Međunarodnom susretu za mir u Assisiju: U BiH Evropa je izgubila sebe!

Na poziv organizatora Zajednice Sant'Egidio iz Rima, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić učestvuje u radu trodnevnog Međunarodnog susreta za mir u italijanskom gradu Assisi. Ovi tradicionalni susreti okupili su na stotine vjerskih lidera svih konfesija i uglednika iz svijeta kulture i politike, koji razmatraju najurgentnija pitanja vezana za mir, povjerenje, suživot i dijalog u Evropi i svijetu. Molitva za mir posvećena Bosni i Hercegovini bila je prva molitva održana u sklopu konferencije koja će se završiti večeras susretom gradonačelnika Komšića i učesnika sa papom Franjom, te zajedničkom molitvom povodom obilježavanja 30. godišnjice historijskog Oktobarskog dana molitve kojeg je prvi put sazvao sveti Ivan Pavao II 1986. godine.  
Dogradonačelnik Skaka na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prisustvovao je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočeku bh. reprezentativaca u sjedećoj odbojci koji su osvojili srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Tom prilikom  zamjenik gradonačelnika je istakao da su ovi momci ponos države, čestiti i jaki ljudi.  
Obilježena 24. godišnjica ubistva građana Sarajeva na Trgu ZAVNOBIH-a

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u Sarajevu, na Trgu ZAVNOBiH-a kod broja 10, obilježena godišnjica stradanja šest građana Sarajeva, od kojih je troje djece. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnici Hasan Hodžić i Boris Riderle odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja. 
Zamjenik gradonačelnika Skaka predstavio novu kabinu Trebevićke žičare izloženu ispred Vijećnice

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka danas je ispred gradske Vijećnice predstavio prvu kabinu - panoramsku gondolu Trebevićke žičare. Ova mini-instalacija bit će izložena kako bi se građani Sarajeva mogli upoznati sa njenim izgledom i tehničkim karakteristikama. „Jedan od osnovnih razloga zašto sam preuzeo funkciju zamjenika gradonačelnika bila je ta da se aktivno uključim u proces izgradnje žičare. Sedam mjeseci nakon preuzimanja mandata, od gotovo izgubljenog projekta mi danas ulazimo u fazu građenja”, naglasio je Skaka, te dodao da je kompletan proces izgradnje žičare bio transparentan - od međunarodnih tendera do domaćih javnih poziva.  
Čestitka dogradonačelnika Skake bh. reprezentativcima u sjedećoj odbojci na osvojenoj srebrenoj medalji

Zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka u ime Grada Sarajeva uputio je čestitku reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci povodom osvajanja srebra na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru: „Olimpijsko Sarajevo, cijelo sportsko Sarajevo i ja lično kao zamjenik gradonačelnika želim vam uputiti najiskrenije čestitke na osvojenoj petoj olimpijskoj medalji. I ovo treće srebro potvrda je veličine izuzetnih sportista i ljudi koji zaslužuju naše poštovanje.  

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.