Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Nedelja, 01.05.2016 19:05 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Poziv za dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga

Grad Sarajevo objavljuje Poziv za za dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga za potrebe Gradske uprave Grada Sarajeva (ugostiteljske usluge ručak/večera za goste Grada Sarajeva, ponuda eko i zdrave hrane, lokacija Trebević). Javni poziv istaknut je na web stranici Grada Sarajeva: http://sarajevo.ba/ba/article.php?pid=973 
Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva

Na osnovu čl. 7. stav 1. i 2. i čl. 8. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj:30/15), gradonačelnik Sarajeva objavljuje Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva. Javni oglas istaknut je na web stranici Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/files/javni_oglas_garaze.pdf
 
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić čestitao Vaskrs

Gradonačelnik prof. dr Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva izrazio zadovoljstvo što sa sugrađanima pravoslavcima može podijeliti radost vaskrsnih praznika. “U to ime, sveštenstvu i svim pravoslavcima u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, upućujem najiskrenije čestitke sa iskrenim željama da Vaskrs provedu ispunjeni mirom, zdravljem, promicanjem svakog dobra i vjerom u sretnije i uspješnije sutra“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.  
Vijećnica će raditi tri sata duže od utorka, 3. maja

Od utorka 3. maja, Vijećnica će raditi tri sata duže. Osim ponedjeljkom, Vijećnica će biti otvorena za posjete svakim danom u vremenu od 10.00 do 20.00 sati. Povodom Međunarodnog praznika rada, nema posjeta Vijećnici u nedjelju 1. maja. 
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić poziva najmlađe sugrađane na koncert zagrebačkog dječijeg hora „Klinci s Ribnjaka“ 4. maja u Domu mladih

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr Ivo Komšić poklanja našim najmlađim sugrađanima koncert zagrebačkog dječijeg zbora/hora „Klinci s Ribnjaka“, koji će se održati u srijedu, 4. maja u 17 sati u Domu mladih na Skenderiji. Uz poznate hrvatske pjevače, nastupit će Adnan i Tarik, mladi pjevači iz Sarajeva, koji su popularnost stekli učestvujući na showu X Factor. Pozivamo djecu Sarajeva da prisustvuju ovom muzičkom događaju i tako doprinesu veseloj i drugarskoj atmosferi u Dancing dvorani Doma mladih. Ulaz za sve posjetioce je besplatan!  
Službena posjeta Zagrebu: Dogradonačelnik Abdulah Skaka na sastanku sa gradonačelnikom Bandićem

Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva u posjeti je Zagrebu u povodu obilježavanja 100. godišnjice pravnog i institucionalizovanog islama u Hrvatskoj. U sklopu službene posjete, zamjenik Skaka se sastao sa Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba a glavna tema razgovora bila je unapređenje saradnje glavnih gradova, posebno u oblasti kulture. Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većem kvalitetu života njihovih građana, zaključeno je na sastanku između Bandića i Skake.  
Gradski vijećnici usvojili Odluku o davanju saglasnosti na osnivanje prava građenja na nekretnini u vlasništvu Općine Stari Grad Sarajevo, u korist Grada Sarajeva, u cilju realizacije Projekta „Revitalizacija Trebevićke žičare“

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedavajući Gradskog vijeća, gradski vijećnici nisu usvojili Odluku o razrješenju određenih članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva, nakon čega nije razmatrana Odluka o izboru novih članova ovih radnih tijela. Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o spomenicima od značaja za Grad Sarajevo, kako bi se prevazišle određene teškoće sa kojima se Komisija za spomenike Gradskog vijeća Grada Sarajeva susretala u svom dosadašnjem radu.  
Gradonačelnik Ivo Komšić pozdravio otvaranje Roditeljske kuće

Današnjoj ceremoniji svečanog otvorenja Roditeljske kuće, namijenjene za smještaj djece oboljele od raka i njihovih porodica koji dolaze iz drugih kantona van Sarajevskog, prisustvovao je i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. U izjavi za medije prof. Komšić izrazio je zadovoljstvo zbog otvorenja Roditeljske kuće čime je omogućeno roditeljima da budu tokom liječenja sa svojom djecom što znatno utiče na njihov oporavak i ozdravljenje.  

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.