Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Ponedeljak, 26.01.2015 1:13 h A A A  

"Sarajevo - evropski most kultura 2014"

Obiljezavanje stotinu godina od sarajevskog atentata i pocetka Prvog svjetskog rata, 30 godina od odrzavanja XIV Zimskih olimpijskih igara, 30 godina festivala "Sarajevska Zima", 20 godina Sarajevo Film Festivala, te otvorenje sarajevske Vijecnice samo su neki od dogadjaja koje Sarajevo docekuje u 2014. godini.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Javni poziv o uslovima i načinu predlaganja kandidata za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2015. godini

Gradsko vijeće Grada Sarajeva obavještava da je objavljen Javni poziv o uslovima i načinu predlaganja kandidata za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2015. godini. Javni poziv je istaknut na web stranici Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/files/javni_poziv_6april_2015.pdf  
Članovi PBiH načelno podržali održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017)

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić i Nenad Samardžija, kao domaćini Evropskog sportskog festivala mladih (EYOF 2017), danas su u Predsjedništvu BiH prisustvovali sastanku na kojem su predsjedavajući PBiH Mladen Ivanić, te članovi Bakir Izetbegović i Dragan Čović načelno podržali održavanje EYOF-a. U delegaciji su bili i član Izvršnog komiteta Evropskog olimpijskog komiteta i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, član Izvršnog komiteta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta svijeta i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić i potpredsjednici Izet Rađo i Siniša Kisić, te generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić. 
Gradonačelnik Komšić uputio prijedlog za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” istaknutom bh. slikaru i grafičaru, Safetu Zecu

Gradonačelnik Ivo Komšić uputio je Odboru za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” prijedlog da se Safetu Zecu, istaknutom bh. slikaru i grafičaru, dodijeli „Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva” u 2015. godini, uzimajući u obzir činjenicu da je kao jedan od naših najznačajnijih umjetnika ostvario značajan doprinos afirmaciji grada Sarajeva u regiji i svijetu.   
Gradonačelnik Komšić sa zamjenicima Čamparom i Čovićem uputio telegram sućuti porodici Monteno

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je zajedno sa zamjenicima Aljošom Čamparom i Rankom Čovićem uputio telegram sućuti obitelji Monteno, povodom smrti velikog umjetnika, kantautora i pjevača Kemala Montena.“Sa nevjericom i osjećajem neizmjerne tuge zatekla nas je vijest o tome da je danas prestalo da kuca veliko i plemenito srce još jednog djeteta ovog grada. Prerana smrt Kemala Montena ostavila je Sarajevo bez dijela njegove duše.  
Predsjedavajući PBiH dr. Mladen Ivanić primio gradonačelnike Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić primio je delegaciju koju su predvodili gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ivo Komšić i Nenad Samardžija. Na sastanku je razgovarano o organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017), na kome se očekuje učešće preko 1500 mladih sportista iz 49 zemalja, te veliki broj ostalih gostiju.  
Zahvalnica gradonačelnika Ive Komšića za Javni doček Nove 2015. godine u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić upućuje iskrenu zahvalnost građanima Sarajeva kao i gostima iz inostranstva koji su po izuzetno hladnom vremenu, svojim velikim prisustvom uveličali manifestaciju Javnog dočeka Nove godine na Trgu djece Sarajeva i doprinijeli da se ona kao i u metropolama širom svijeta obilježi na najradosniji način. Pored Trga, prepuna turista i Sarajlija, bila je i Titova ulica sve do Vječne vatre. Gradonačelnik odaje priznanje i policiji MUP-a Kantona Sarajevo koja je profesionalno obavila svoj dio posla i omogućila da novogodišnja noć u Sarajevu protekne bez ijednog incidenata. Priznanje je upućeno i dežurnim službama u zdravstvenim ustanovama, prije svih Hitnoj pomoći, te vatrogascima Kantona Sarajevo koji su u novogodišnjoj noći bili na oprezu i građanima u svakom trenutku bili na usluzi.  
Gradonačelnik Ivo Komšić posjetio ambasadoricu Francuske kako bi izrazio solidarnost i podršku građana Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić danas je posjetio ambasadoricu Republike Francuske, Nj.E. Claire Bodonyi u njenoj rezidenciji u Sarajevu, te joj osobno i u ime građana Sarajeva, izrazio najdublju sućut povodom tragično nastradalih novinara francuskog satiričkog lista „Charlie Hebdo“ u brutalnom terorističkom napadu. Gradonačelnik je izrazio iskreno suosjećanje, solidarnost i podršku porodicama ubijenih i ranjenih novinara, te svim građanima Pariza i narodu Francuske.  

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: -1 °C
Izlazak sunca: 7:09
Zalazak sunca: 4:47
Vlažnost: 91%
Vidljivost: 9.99km
Pritisak: 1019.98mb
Vjetar: SSZ 4.83k/h
Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.