Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Utorak, 31.05.2016 23:22 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Gradonačelnik Komšić boraveći u Zagrebu, povodom Dana grada, posjetio teško bolesnog Predraga Matvejevića

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić boravi u Zagrebu na poziv gradonačelnika Milana Bandića u povodu Dana grada Zagreba. Gradonačelnik Komšić je uoči Dana grada prisustvovao veličanstvenom svečanom koncertu solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta pod nazivom Zagrebu u čast. 
Gradimir Gojer na otvaranju Paviljona na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture u Veneciji

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer prisustvovao je na 15. međunarodnoj izložbi arhitekture – Venecijanskom bijenalu u okviru koje je, izložbom „Sarajevo Now: People’s Museum“, a u sklopu Projekta „Reactivate Sarajevo“ predstavljen i Historijski muzej Bosne i Hercegovine. Na izložbi su, između ostalog, predstavljene fotografije Jima Marshalla koje svjedoče o transformaciji Sarajeva, ilustracije svakodnevnog života i detalja Sarajeva autorice Charlie Koolhaas i fotografije Historijskog Muzeja BiH autora Daniela Schwartza. 
U Vijećnici dogradonačelnik Skaka u ime Grada Sarajeva poželio dobrodošlicu učesnicima Samita lokalnih vlasti Evrope i Azije

U sali Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je prijem za gradonačelnike i načelnike iz 15 država Evrope i Azije, koji su učestvovali u radu Samita lokalnih vlasti Evrope i Azije, članica Unije općina TDBB-a (Unija država turskog svijeta), koji se prvi put organizira u BiH. Osvrnuvši se ukratko na historijat Vijećnice, dogradonačelnik Skaka je kazao da Vijećnica ove godine obilježava 120 godina od kada je izgrađena i predata gradskoj općini na korištenje.
 
Dogradonačelnik Skaka danas u Vijećnici ugostio generalnog direktora Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu – ISESCO

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka bio je danas u Vijećnici domaćin generalnom direktoru Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu – ISESCO dr. Abdulaazizu Othmanu Altwajiriu. Tokom posjete jednom od najznačajnijih simbola grada Sarajeva, dogradonačelnik Skaka je direktora organizacije ISESCO upoznao sa samim historijatom Vijećnice kao i procesom  njene obnove koji je trajao 18 godina. Dr. Altwajiri je izrazio oduševljenje samim izgledom ovog arhitektonskog dragulja, posebno aulom, Svečanom i salom Gradskog vijeća.  
Dogradonačelnik Skaka u Vijećnici bio domaćin poslovnoj eminenciji regiona, učesnicima Samita 100 biznis lidera

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope okupio je u Sarajevu od 27. do 30. maja najeminentnije poslovne lidere iz regiona uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu. Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ održan je zajedno sa Brdo Brijuni procesom, koji je okupio političku eminenciju jugoistočne i centralne Evrope. Grad Sarajevo je podržao ovaj skup organizirajući Gala večeru prvog dana Samita u Vijećnici. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je tom prilikom poželio dobrodošlicu i ugostio poslovnu eminenciju regiona.  
Delegacija Grada Sarajeva odala počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija

Gradonačelnik Ivo Komšić sa gradskim vijećnicima Edinom Latif, Velijom Katicom i Suvadom Kerlom, u ime Grada Sarajeva danas je položio cvijeće i odao počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija.Na tom mjestu je prije 24 godine, usljed rasprskavajućeg dejstva minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja, ubijeno 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za hljeb. 
U fokusu susreta Abdulaha Skake i Kadira Topbaşa organiziranje manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“

Na poziv gradonačelnika Grada Istanbula Kadira Topbaşa, zamjenik gradonačelnika Sarajeva  Abdulah Skaka učestvovao je na Panel konferenciji pod nazivom "Odgovor gradova na problem migracija", organiziranoj za gradonačelnike iz Evrope i svijeta u sklopu Svjetskog humanitarnog skupa u Istanbulu. Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas na posebno organiziranom bilateralnom susretu primio je dogradonačelnika Skaku, tokom kojeg su razgovarali o budućoj saradnji Sarajeva  i Istanbula.  
Grad Sarajevo sa 80.000 KM podržao vjerske zajednice i crkve

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2016. godinu s predstavnicima vjerskih zajednica i crkava: Islamske vjerske zajednice i Jevrejske opštine, te Katoličke i Pravoslavne crkve. Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka i pomoćnica gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Dragana Solaković.  

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.