Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Srijeda, 26.10.2016 15:10 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Javni poziv za prodaju motornog vozila

Na osnovu člana 2. Odluke o prodaji stalnih sredstava Grada Sarajeva („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 11/16), gradonačelnik Grada Sarajeva, objavljuje Javni poziv za prodaju motornog vozila putem javnog nadmetanja-licitacije kojeg možete pogledati na linku: http://www.sarajevo.ba/ba/files/prodaja_vozila.pdf
 
Gradonačelnik Komšić položio cvijeće i odao počast ubijenim civilima na Kazanima i na mezarju pripadnika specijalnih snaga u Velikom parku

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je zajedno sa  delegacijom Srpskog građanskog vijeća – Pokretom za ravnopravnost u BiH  obišao spomen-obilježje Kazani na Trebeviću.Tom prilikom delegacije su položile cvijeće i odale počast ubijenim civilima. „Ovo je težak dan jer se sjećamo žrtava i onoga što se ovdje desilo. Ovo je dokaz da se u jednoj pravičnoj odbrani grada mogu desiti zločini ako odgovorni ljudi o tome ne vode računa i ako ih povede strast za osvetom ili nekom politikom”, rekao je Komšić.   
Mališani vrtića „Makovi” u posjeti gradonačelniku Ivi Komšiću

Gradsku upravu Grada Sarajeva i gradonačelnika Ivu Komšića posjetili su danas naši najmlađi sugrađani, petnaestero djece vrtića „Makovi“, koji djeluje pri Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva”. U pratnji djece bile su odgajateljica Jasmina Šerak i socijalna radnica Amela Buljubašić. Kao pravi gosti, mališani su gradonačelniku darovali sliku koju su zajednički izradili, ali i znatiželjno postavili brojna pitanja. Ema i May Lu’lu su otpjevale pjesmu o zavičaju, a Tajra je znala da je Sarajevo glavni grad. Dječaci navijaju za „Sarajevo” ili „Želju”, a nekima je draga i „Barcelona”. 
Delegacija Grada Sarajeva u službenoj posjeti gradu Makarska

U povodu obilježavanja Dana Grada, gradski vijećnici Grada Sarajeva Jusuf Lošić i Enes Husjenović prisustvovali su Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske. Delegacija Grada Sarajeva je prisustvovala i drugim protokolarnim događajima iz programa ove manifestacije.  
Predstavnici Grada Sarajeva i preduzeća EYOF predstavili program aktivnosti predstojeće Olimpijade mladih članovima Koordinacione komisije EOK-a

Predstavnici Grada Sarajeva i  preduzeća EYOF  su na sastanku Koordinacione komisije EOK-a održanog u sklopu Generalne skupštine EOK-a u Minsku, prezentirali izvještaj o dosad urađenim aktivnostima, te predstavili naredne korake u pogledu dinamiziranja aktivnosti u pripremama EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. Pored predstavnika Grada i EYOF-a, sastanku su prisustvovali i čelnici OK BiH predvođeni predsjednikom Marijanom Kvesićem, te EYOF menadžer Katerina Niceva i član Komisije EOK-a Josef Liba.  
Delegacija Grada Sarajeva tokom radne posjete Skoplju, susrela se i sa rukovodstvom skopske žičare

Delegacija Grada Sarajeva koju je predvodio Miro Lazović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, boravi u višednevnoj radnoj posjeti Gradu Skoplju, gdje je sa domaćinima, Irenom Miševom, predsjednicom Gradskog vijeća i Borče Georgievskim, zamjenikom gradonačelnika, vodila razgovore o organizaciji Grada Sarajeva, te razmjenila iskustva o radu vijeća oba grada. Na temelju prijateljskih odnosa gradova Sarajeva i Skoplja, a u želji da se postojeći nivo saradnje unapijedi, dvije delegacije su se usaglasile da se u novembru potpiše sporazum o bratimljenju dva grada.  
Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu iranskog ambasadora

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH, Nj.E. Mahmouda Heidarija. Gradonačelnik je ambasadoru zaželio uspješan diplomatski mandat u BiH, te izrazio želju za unaprjeđenjem saradnje sa IR Iran.Razgovaralo se o predstojećoj posjeti delegacije Grada Sarajeva na čelu sa Ivom Komšićem Teheranu, što će biti prva posjeta jednog gradonačelnika IR Iran nakon ukidanja ekonomskih sankcija.  
Gradonačelnik Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girone Pere Vila i fotoreporter Mikel Ruiz odali počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girona Pere Vila i katalonski fotoreporter Mikel Ruiz danas su odali počast i položili cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Tome je prethodio susret gradonačelnika Komšića sa Vilom u prostorijama Gradske uprave. Vila se zahvalio gradonačelniku Komšiću za sve što je administracija Grada Sarajeva učinila da izložba njihovog sugrađanina, fotoreportera Mikela Ruiza „Ne zaboravi“, bude predstavljena u Vijećnici. Izložbu čine 24 fotografije iz vremena opsade Sarajeva, kao i fotografije iz Srebrenice, nastale nakon rata.  

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.