Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Četvrtak, 28.07.2016 22:11 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2019"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Gradsko vijeće usvojilo Odluku o usvajanju Regulacionog plana „Kanara“ sa Odlukom o provođenju Regulacionog plana „Kanara“

Na 41. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedavajući Gradskog vijeća, gradski vijećnici su odali počast poginulim borcima na brdu Žuč, na današnji dan 1993. godine. Rad Gradskog vijeća je počeo usvajanjem Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i Grada Budimpešte s ciljem jačanja prijateljstva i unapređenja međusobne saradnje na svim područjima od interesa za građane ovih gradova.  
Gradonačelnik Ivo Komšić počasni član Privredne komore Italija - BiH

Predstavnik Privredne komore Italija - BiH sa sjedištem u Sarajevu, Goran Vujasin uručio je danas gradonačelniku Sarajeva prof.dr. Ivi Komšiću priznanje, te titulu počasnog člana Privredne komore Italija - BiH u cilju daljnjeg zalaganja i razvoja odnosa ove dvije zemlje. Inicijativu za dodjelu ovog priznanja pokrenuo je Pietro Baccarini, osnivač i predsjednik ove privredne komore. 
Sarajevska vijećnica je ovih dana dobila parking za bicikle

Sarajevska vijećnica je ovih dana dobila parking za bicikle, na kojem će ljubitelji dvotočkaša od sada moći svoje bicikle besplatno parkirati ispred ovog objekta. Grad Sarajevo se ovim projektom pridružuje ostalim institucijama koji su prepoznali važnost što aktivnijeg korištenja bicikala, s obzirom da je evidentna popularizacija biciklizma koja se ogleda u sve većem broju biciklista koji to prijevozno sredstvo koriste ne samo u rekreativne svrhe nego sve više i u transportne. S druge strane, razvoj biciklističkog saobraćaja u urbanim sredinama pozitivno utječe na zdravlje, ekologiju, uštedu energije...  
Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u BiH NJ.E. Georgiosa Iliopoulosa. Gradonačelnik je ambasadoru poželio uspješan mandat u BiH i nastavak dobre saradnje između Bosne i Hercegovine i Grčke, a posebno njihovih glavnih gradova. Ambasador Iliopoulos zahvalio je gradonačelniku na dobrodošlici i prijemu, te iskazao spremnost svoje zemlje da nastavi s podrškom i pomoći Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.  
Gradonačelnik Komšić uputio pismo sućuti ambasadorici R Francuske u BiH povodom terorističkog napada u Nici

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić uputio je danas pismo sućuti ambasadorici Francuske u BiH Claire Bodonyi povodom sinoćnjeg terorističkog napada u Nici u kojem su nedužne živote izgubile 84 osobe, a preko stotinu ih je ranjeno. 
Obilježen dan sjećanja na ubijene sugrađane u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti, danas je, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnik Enes Husejnović, obilježio godišnjicu stradanja naših sugrađana u ulici Hakije Turajlića do broja 39, na Dobrinji.Na tom mjestu je, prije 23 godine, usljed rasprskavajućeg dejstva granate ispaljene sa agresorskog položaja, poginulo 13, a teže i lakše ranjeno 14 naših sugrađana. Tog tragičnog dana  ubijeni su  Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić,Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković. 
Grad Sarajevo podržao 22. Sarajevo Film Festival

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje 22. Sarajevo Film Festivala. Grad Sarajevo sa 50.000 KM podržat će ovogodišnji SFF, koji će biti održan od 12. do 20. augusta. Na ovaj način Grad Sarajevo se nakon pauze od nekoliko godina, ponovo uključio i pružio podršku organizaciji ove  kulturne manifestacije, koja otvara Sarajevo prema svijetu. Sa pomenutim novcem bit će finansirane promotivne aktivnosti i uređenje gradskih lokacija. 
Grad Sarajevo obnovom fasade Gradske tržnice Markale nastavlja s projektom zaštite kulturno-historijskog naslijeđa

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka i direktor KJKP „Tržnice i pijace“ Jasmin Terović danas su u prostorijama Gradske uprave potpisali Sporazum o sufinansiranju sanacije i restauracije fasade Gradske tržnice Markale. Za ovaj projekat Grad Sarajevo je u Budžetu za 2016. godinu planirao sredstva u iznosu od 70.000 KM. Sredstva će također, obezbijediti Kanton Sarajevo i KJKP „Tržnice i pijace“. 

Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.