Izaberi jezik: Bosanski Cpпckи Hrvatski English Srijeda, 08.07.2015 8:22 h A A A  

"Sarajevo & East Sarajevo EYOF 2017"

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini 13. Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) od 11. do 18. februara 2017. godine, na kojem se očekuje učešće 1.500 sportista iz 50 zemalja Evrope i preko 2.000 gostiju.

learn more
Dobrodošli na službene stranice Grada Sarajeva

Radovi na biciklističkoj stazi u Novom Gradu pri kraju, čeka se saglasnost Općine Novo Sarajevo za nastavak izgradnje

Radovi na izgradnji prve faze „gradske“ biciklističke staze, koja predstavlja jedan od najznačajnijih infrastrukturalnih projekata Grada Sarajeva, privode se kraju. Njenom izgradnjom, u dužini preko četiri kilometra na području općine Novi Grad, uspostavit će se jednosmjerni biciklistički saobraćaj na obje strane glavne gradske saobraćajnice, u pravcu odvijanja motornog saobraćaja. Grad Sarajevo, istovremeno, očekuje potrebnu saglasnost Općine Novo Sarajevo za nastavak izgradnje biciklističke staze na njenom području, koja do ovog trenutka još nije izdata. 
Gradonačelnik Komšić otvorio izložbu fotografiju „Srebrenički put pakla“ u Vijećnici

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić otvorio je večeras u Vijećnici izložbu fotografija „Srebrenički put pakla“ bosanskohercegovačkog fotoreportera Ahmeta Bajrića Blicka, kojom se obilježava 20.godišnjica sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Fotografije prikazuju sve najvažnije događaje od izlaska protjeranih Srebreničana iz zaštićene zone UN-a, zatim procesa traženja nestalih, ekshumacija masovnih grobnica, zajedničkih dženaza žrtvama genocida, posjeta Srebrenici najviših zvaničnika iz svijeta. 
Ivo Komšić i Zoran Janković, najgradonačelnici regiona jugoistočne i srednje Evrope u 2015. godini

Gradonačelnici Sarajeva i Ljubljane, Ivo Komšić i Zoran Janković dobitnici su tradicionalne regionalne evropske nagrade „Najgradonačelnik regiona jugoistočne i srednje Evrope“ u 2015. godini. Nagrada im je uručena večeras na prigodnoj svečanosti u Vijećnici, održanoj u sklopu ceremonije dodjele priznanja Najmenadžer & Najkompanija BiH, regiona jugoistočne i srednje Evrope.  
Direktorica UNESCO-a Irina Bokova posjetila Vijećnicu

Direktorica UNESCO-a Irina Bokova je u sklopu svoje posjete našoj državi danas posjetila sarajevsku Vijećnicu u pratnji delegacije UNESCO-a. Direktorica Bokova je tokom obilaska ovog reprezentativnog objekta upoznata sa samim historijatom Vijećnice kao i procesom  njene rekonstrukcije, te je izrazila svoje oduševljenje samim izgledom zgrade. Također je istakla kako je impresionirana time što su skoro kompletan proces rekonstrukcije vodile domaće kompanije.  
Gradonačelnik Komšić pozdravio učesnike Međunarodne poslovne konferencije o unapređenju biznisa

Gradonačelnik Ivo Komšić je uime domaćina grada Sarajeva, pozdravio učesnike Međunarodne poslovne konferencije o unapređenju biznisa, koja je danas održana u hotelu „Evropa”. Glavna tema ovog tradicionalnog privrednog događaja bila je „Regionalni privredni razvoj i saradnja“ sa akcentom na investiciona ulaganja. Gradonačelnik Komšić je izrazio zadovoljstvo susretom uspješnih menadžera iz BiH i regiona jugoistočne i srednje Evrope, od kojih očekuje značajniju podršku razvoju ekonomije, trgovine i preduzetništva, kao i poticaju investicionog okruženja u Sarajevu, BiH i regionu na osnovu vlastitih iskustava.  
Koncertom „Pozdrav iz Austrije“ u Vijećnici otvorene Baščaršijske noći

Svečanim koncertom Sarajevske filharmonije pod nazivom „Pozdrav iz Austrije“ večeras je u sarajevskoj Vijećnici otvoren Festival Baščaršijske noći, koji će trajati do 31. jula. Ovaj festival predstavlja jednu od manifestacija kulture koju podržava Grad Sarajevo. Na koncertu Sarajevske filharmonije nastupila je i solistica Brigitta Simon te dirigent Uwe Theimer. Na program su se, između ostalih, našla djela kompozitora Franza von Suppea, Johanna Straussa, Karla Komzaka, Franza Lehara te Roberta Stolza.  
Ugrožen ustavni položaj Grada Sarajeva

Kolegij Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na danas održanoj sjednici, razmatrao je provođenje Programa rada Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2015. godinu, pripremajući se za održavanje redovne julske 28. sjednice Gradskog vijeća. Ponovo je više puta evidentirana nemogućnost realizacije određenih planiranih aktivnosti. Ovakvo stanje je posljedica djelovanja, odnosno nedjelovanja, svih drugih nivoa vlasti kojima je dato u nadležnost odlučivanje o statusnim pitanjima Grada Sarajeva. 

Vrijeme u Sarajevu

Temperatura: 20 °C
Izlazak sunca: 5:10
Zalazak sunca: 8:29
Vlažnost: 73%
Vidljivost: 9.99km
Pritisak: 1015.92mb
Vjetar: S 1.61k/h
Olimpijski bazen Otoka

Vijećnica otvorena
9. maja 2014.

Virtualni prikaz unutrašnjosti VijećniceKoncert Becke filharmonije
28.06.2014.